FRANKRIKE. En fransk lärare halshöggs under fredagen i Paris norra förorter av en förälder till en av sina elever. Den muslimske föräldern ska ha skrikit ”Allahu Akbar” under mordet, upprörd över att läraren visat eleverna en bild på profeten Mohammed.

En mellanstadielärare i historia boendes i Paris-förorten Conflans-Sainte-Honorine har under fredagen mördats i ett spektakulärt dåd som av franska myndigheter utreds som ett terrordåd, rapporterar Daily Mail. Enligt uppgifter ska läraren ha halshuggits av en upprörd muslim efter att läraren under en lektion om yttrandefrihet ska ha visat eleverna en teckning av profeten Mohammed.

Enligt Daily Mail ska gärningsmannen ha varit förälder till en av eleverna, något som enligt fransk media inte är helt bekräftat i skrivande stund. Mannen ska ha konfronterat läraren med en kniv, utropat det muslimska stridsropet ”Allahu Akbar!”, och sedan halshuggit honom.

Gärningsmannen ska ha konfronterats av polis men lyckats fly genom att hota dem med något typ av vapen. Polisen hann dock ikapp honom i en närliggande förort. Där ska han ha siktat en pistol mot polisen och sedan skjutits till döds.

Det förekommer också obekräftade uppgifter om att gärningsmannen ska ha burit en bombväst.

Enligt fransk media är den misstänkte gärningsmannen troligen en 48-årig algerier.


  • Publicerad:
    2020-10-16 20:20