MASSINVASIONEN. Rasfrämlingsaktivister i Paris reste snabbt upp ett tältläger åt invällare från tredje världen mitt i Paris. 

Skärmbild: Charles Baudry/Twitter.

Polisen i Paris har rensat ut ett tillfälligt ”flyktingläger” som inrättats mitt i den franska huvudstaden. I samband med det uppstod handgemäng med pro-invandringsaktivister.

Demonstranterna sade att migranterna satte upp lägret för att kräva permanenta bostäder.

En källa till Nordfront meddelar att lägret inte har satts upp av migranterna själva, och videomaterialet visar att tältlägret bestod av uniforma tält av pop-up typ som är snabba att resa, enligt källan tillverkade av Dunlop.

Raderna med identiska tält började växte upp på Place de la République i centrala Paris igår, måndag.

Tältmodellen och sättet tälten rests visar att ”flyktingarna” har organiserade krafter bakom sig som förberett tältaktionen.

Massinvandringsaktivister
Invandringsaktivisterna som byggt tältlägret åt ”flyktingarna” kallar sig Utopia56. De hävdar att de cirka 450 ”flyktingarna” blev ”hemlösa” när fransk polis rensade bort 2 000 illegala invandrare från en kåkstad i förorten Saint-Denis.

Lägret organiserades av Utopia56, en migrerande opinionsbildning grupp, som säger att de 450 eller så invandrare i lägret lämnades hemlösa när polisen rensade ut 2 000 migranter från en kåkstad i förorten Saint-Denis i förra veckan.

Razzian gick inte helt smidigt till. De illegala invandrare som vägrade lämna lägret släpades bort av kravallpoliser. Rasfrämlingsaktivister mötte ännu mer motstånd från polisen som slog dem med batonger och höll upp sköldar mot demonstranterna.

Journalisten Remy Buisine blev slagen tre gånger samma kväll, minst en gång slogs han till marken av polis. Detta trots att han hade presskort på sig.

Inrikesminister Gerald Darmanin sade idag att man kommer att genomföra en utredning efter att ”chockerande” bilder cirkulerat på sociala medier om de våldsamma sammandrabbningarna. Enligt uppgift var det huvudsakligen polisen som gjorde sig skyldig till att misshandla människor.

Händelsen utspelar sig mitt under en våg av protester mot den nya lag som ska ge invånare motsvarande cirka en halv miljon kronor i böter om de filmar eller fotograferar polismän i tjänst på ett sådant sätt att individuella poliser kan personidentifieras, om lagen godkänns av franska senaten.

Utopia56 har krävt att den franska regeringen ska tillhandahålla ”1 000 boendeplatser omedelbara” för hemlösa invällare från tredje världen, och uppmanade staten att inrätta ett ”permanent mottagningssystem” för att slussa in fler rasfrämlingar i landet.

Det totala antalet illegala invandrare som bor i Paris är okänt. En invandrarrättsgrupp uppskattade förra året att 2 000 sov på gatorna i den franska huvudstaden, medan en regeringsrapport från 2018 hävdade att mellan 150 000 och 400 000 antingen levde hemlösa eller i befann sig i förortsregionen Seine-Saint-Denis.


  • Publicerad:
    2020-11-24 16:00