PARIS. Den tyskfödde modeskaparen Karl Lagerfeld, som bott i Paris sedan 50-talet, säger sig inte känna igen staden längre på grund av allt mångkulturellt våld och all terrorism utan menar att staden har blivit som en ”mardröm”.

Lagerfeld

Karl Lagerfeld känner inte längre igen sig i den mångkulturella skräck som Paris förvandlats till.

Den 82 år gamle Karl Lagerfeld, en av världens främsta modeskapare och modehuset Chanels chefdesigner, har uttalat sig om dagens Paris som en stad i djup kris.

— Saker och ting förändras, men jag har en känsla av att den värld jag levt i inte existerar längre, säger Lagerfeld och beskriver en stad som han aldrig någonsin sett så dyster och som bytt ut sin romantiska känsla till en känsla av skräck.

— Om natten är Paris en mardröm nu. Det är ingen klyscha längre, säger han.

Lagerfeld, som föddes i Tyskland men som bott i Paris sedan 50-talet, syftar på de senaste årens terroristattacker som drabbat staden likväl som allt mångkulturellt våld med bland annat upplopp och bilbränder.

Källor:
’Paris is a nightmare now. I lived in a world that no longer exists’: Fashion legend Karl Lagerfeld decries the French capital and says it now has a ’feeling of danger’
Karl Lagerfeld: ”Paris har blivit en mardröm”


  • Publicerad:
    2016-07-13 07:40