TERRORBROTT. Salah Abdeslam, som pekas ut som hjärnan bakom terrordåden som inträffade i Paris i november, har gripits av polisen i Bryssel. Under lördagen kommer han formellt att åtalas för ”mord genom terrorism”.

terrorist

Tidigare under veckan stormade polisen en lägenhet i en förort till Bryssel. I samband med insatsen hittades DNA-spår efter den misstänkte terroristen Salah Abdeslam, som sedan november har varit internationellt efterlyst misstänkt för att ha legat bakom terrordåden i Paris som tog minst 130 människors liv.

I fredags gjorde polisen i Bryssel ytterligare ett tillslag i stadsdelen Molenbeek och samband med det lyckades polisen gripa två misstänkta terrorister, varav en av dessa var Salah Abdeslam.

Under lördagen fick han av belgisk åklagare formellt sin brottsrubricering, som kan översättas till ”mord i samband med terrorism”.

— Min klient samarbetar med den belgiska domstolen och han medger att han var i Paris den 13 november säger hans advokat Sven Mary.

Frankrikes president, François Hollande, begärde under en presskonferens under fredagskvällen att Abdeslam ska utlämnas till Frankrike ”så fort som möjligt” för att där ställas inför rätta. Inom några dagar kan belgisk domstol besluta om ett utlämnande.

Abdeslam motsätter sig dock en utlämning till Frankrike.

Källa:
Abdeslam åtalas för mord genom terrorism


  • Publicerad:
    2016-03-19 18:20