BELGIEN. Under söndagen bröt upplopp ut i den belgiska staden Bryssel efter att hundratals invandringskritiska belgare tröttnat på invandringen och den islamistiska terrorn. Stora sammandrabbningar inträffade med polisen som svarade med att bland annat använda vattenkanoner.

Efter terrordåden som inträffade i Bryssel i tisdags, då över 30 personer ska ha avlidit, bröt ett stort upplopp ut i den belgiska huvudstaden. Enligt uppgifter ska runt 450 invandringskritiska belgare ha drabbat samman med polisen efter att dessa inte lydde myndigheternas uppmaningar om att inte demonstrera under söndagen.

Polisen svarade demonstranterna genom att bland annat använda vattenkanoner emot dem för att driva bort dem från de centrala delarna av staden, framförallt torget Grand’Place.

Kravallutrustad polis kallades till platsen och dessa omringade demonstranterna och motade bort dem från stadskärnan. En stor del av demonstranterna uppges komma från Vilvoorde, som ligger norr om Bryssel, och de flesta av dem skickades tillbaka dit under poliseskort.

Etablerad media var snabba med att kalla demonstranterna för ”högerextremister” eller ”nynazister” medan Associated Press kallar dem för ”anti-IS demonstranter”. Man säger också att dessa demonstranter främst tillhör olika fotbollsfirmor som gått samman i en gemensam protest.

Redan nu cirkulerar det olika uppgifter i sociala medier om att en ny protest mot invandring och islamism kommer att arrangeras nästa helg.

Se film från dagens upplopp nedanför:

Källa:
Upplopp i Bryssel när hundratals belgare protesterade mot den islamistiska terrorn


  • Publicerad:
    2016-03-27 19:30