TERRORBROTT. Belgisk polis grep under lördagsmorgonen fem personer misstänkta för inblandning i terrordåden som inträffade i Bryssel och Paris. Belgisk media rapporterar om att en av de gripna ska ha haft svenskt medborgarskap.

Minst 35 döda och över 300 skadade i bombningarna i Bryssel.

Minst 35 döda och över 300 skadade i bombningarna i Bryssel.

Det var under lördagsmorgonen som belgisk polis grep fem personer misstänkta för att ha varit inblandade i terrordåden som inträffade i Bryssel och Paris.

— Belgisk och fransk polis har gjort fem gripanden i Belgien i dag. En av dem undersöks nu med hjälp av dna om det är den tredje mannen som setts på övervakningsbilder från flygplatsen Zaventem i Bryssel som då bar en neddragen hatt, säger Jan Andersson, Sveriges Radios Brysselkorrespondent.

Belgisk media har rapporterat att en av de gripna männen tros ha haft ett svenskt medborgarskap. Mannen ska ha synts tillsammans med en av självmordsbombarna i Bryssels tunnelbana en liten stund innan attentatet, men detta är något som belgiska åklagare ännu inte har bekräftat.

Han ska även ha identifierats på övervakningsbilder som togs i samband med att han köpte väskor i ett köpcentrum. Väskorna har sedan använts vid attackerna, skriver tidningen Het Laatste Nieuws.

Källa:
Fem terrormisstänkta gripna i Belgien


  • Publicerad:
    2016-04-09 10:35