UTRIKES. Den terrormisstänkte Osama Karayem ställs nu inför rätta för sin delaktighet i terrordåden i Bryssel. Han beskrivs som en schyst kille av sina vänner.

Idag ställs den svenske medborgaren Osama Karayem inför rätta för sin medverkan i terrordåden i Bryssel. Karayem växte upp i Rosengård i Malmö men har sedan 2014 vistats i Syrien. Under sin träning i Syrien har Karayem blivit en del av någon slags elitstyrka vars huvudsakliga uppgift varit att destabilisera Europa.

Karayem identifierades som en av dem som köpte väskorna som användes vid terrordåden. Han följde med självmordsbombaren Khalid el-Bakraoui som sprängde sig själv vid tunnelbanestationen Maalbeek.

Tillsammans med några av de andra som deltog i terrorattentatet i Bryssel ställs han nu inför domare i justitiepalatsen i Bryssel. Bland de andra tre som idag ställs inför rätta finns Mohamed Abrini som låg bakom bombningen av flygplatsen Zaventem. Abrini ska även ha direkta kopplingar till terrordåden i Paris i november 2015.

Karayem beskrivs av gamla vänner i Rosengård som en schyst kille som inte hade utfört några av de hemskheter han gjort om han inte hade hamnat i fel sällskap.

Källa:
Nu ställs Osama Karayem inför rätta


  • Publicerad:
    2016-04-14 09:50