BELGIEN. En man beväpnad med machete attackerade två kvinnliga poliser i staden Charleroi i Belgien. Den ena polisen ådrog sig djupa sår i ansiktet medan den attackerande mannen som vrålade ”Allahu akbar” sköts till döds av en tredje polis.

Polisstationen där attacken ägde rum.

Polisstationen där attacken ägde rum.

En man beväpnad med machete gick under lördagsförmiddagen till attack mot två kvinnliga poliser utanför polisstationen i den belgiska staden Charleroi. Den ena polisen skadades lindrigt och den andra fick djupa sår ansiktet av macheten. En tredje polis kom så småningom till deras undsättning och sköt den attackerande mannen till döds.

Den skottskadade gärningsmannen fördes därefter till sjukhus där han uppges ha avlidit till följd av sina skador. Enligt polisen ska mannen ha vrålat ”Allahu akbar” i samband med attacken.

Mannen som förmodligen är någon form av jihadist uppges ha agerat helt på egen hand. Enligt uppgift ska han ha tagit sig fram till säkerhetskontrollen vid stadens polisstation och där har han dragit fram en machete ur en sportbag och sedan riktat hugg mot de båda poliserna som befann sig på platsen.

Staden Charleroi är sedan tidigare känd som en bas för jihadister. Både vid attackerna i Frankrike i november 2015 samt attackerna i Bryssel som ägde rum i mars i år, hade de inblandade jihadisterna sin bas i just Chaleroi.

Enligt vissa källor ska den svårt skadade poliskvinnan ha avlidit till följd av sina skador. Den belgiska polisen har varken dementerat eller bekräftat den uppgiften.

Källor:
Belgiska poliser skadade av man med machete
Två poliser nedhuggna med machete i Belgien


  • Publicerad:
    2016-08-06 20:30