LONDON. För att kunna säkra upp Londons gator och förhindra nya terrorbrott ska nu London rekrytera 1 500 tungt beväpnade poliser. Poliserna kommer att patrullera gatorna dygnet runt och reaktionerna från allmänheten är mestadels positiva till nyheten.

beväpnade poliser

Som ett svar på den senaste tidens terrorattacker i bland annat Frankrike och Tyskland går nu Londons poliskommissarie Sir Bernard Hogan-Howe och borgmästaren Sadiq Khan ut med att man nu ska rekrytera 1 500 tungt beväpnade poliser till Londons gator. De nya poliserna kommer slumpmässigt att patrullera Londons gator dygnet runt för att förhindra terrorattacker. Sedan tidigare har polisen i London gått ut med att man utökar den beväpnade styrkan från 600 poliser till 2 800, och ytterligare 900 ska utstationeras i Wales och resten av England.

Att rekrytera så här många personer på ett säkert sätt är inget som går fort. Polisförbundets ordförande Steve White säger:

— När du ska rekrytera 1 500 poliser kommer det att ta mycket tid. Du måste hitta rätt resurser, anläggningar och framförallt människor.

Olika personer inom Londonpolisen tror att det kan ta upp till två år att rekrytera färdigt.

Reaktionerna från allmänheten är mestadels positiv och många får en känsla av ökad säkerhet. Men make-up artisten Brony Wood från västra London är av en annan åsikt.

— Detta gör mig mer nervös än säker om jag ska vara ärlig, det är en påminnelse om vad som kan hända, säger Wood.

Även rasfrämlingen Ebuka Orunta blir illa till mods och kommenterar:

— Jag har blandade känslor inför detta.

Sir Bernard Hogan-Howe säger att de i dagsläget inte vet om det kommer att ske någon attack inom den närmsta tiden.

— Vi har inga underrättelser om att det kommer ske en terrorattack inom kort men vi vet ju vad vi har sett i västra Europa. Vi har sett attacker i Tyskland, Belgien och i Frankrike och vi vore dumma om  vi ignorerade det, det är av yttersta vikt att vi får ut beväpnade poliser på gatorna för att kunna svara snabbt, säger Hogan-Howe.

Källa:
More armed police set to protect London, say Met chief and mayor


  • Publicerad:
    2016-08-04 10:45