EUROPA. Tjeckiens president Milos Zeman har tröttnat på hans västeuropeiska kollegors flathet i kampen mot terrorism. Nu föreslår han att medborgare ska tillåtas bära vapen för att kunna försvara sig vid en attack.

Zeman

President Milos Zeman tycker att det är dags för tjeckerna att beväpna sig.

Efter de många terrordåden i Europa under de senaste åren har väst bekämpat terrorn med bland annat ”armkroksmarscher”, flaggfilter på Facebook och upplysning av kända byggnader i olika färger. Andra har föreslagit avväpning av laglydiga EU-medborgare.

En som tycker att det här är fel väg att gå, och som i stället föreslår mer handfasta åtgärder, är Tjeckiens president Milos Zeman. I stället för att avväpna sitt lands medborgare har han nu föreslagit att det ska bli lättare för tjecker att köpa vapen.

Vidare menar Zeman att de som äger vapen ska lära sig att försvara sig, och inte bara ha vapnen hemma. Dessa åsikter säger han sig ha fått efter den senaste tidens terrorattacker.

— Tidigare talade jag emot medborgares innehav av stora mängder vapen. Efter de här terrorattackerna tycker jag inte längre så, säger Zeman.

Källa:
Prague Needs to Expand Weapon Accessibility for Citizens Amid Terrorist Threat


  • Publicerad:
    2016-08-01 13:00