UTRIKES. Tjeckiens president sa under lördagen i en julhälsning som han höll till det tjeckiska folket att han är överbevisad om att den så kallade flyktingkrisen i verkligheten är en organiserad invasion.

Zeman

I sin julhälsning till det tjeckiska folket under lördagen sa landets president, den 71 år gamle Milos Zeman, att han tror att den så kallade flyktingkrisen är en organiserad invasion.

— Jag är djupt överbevisad om att vi ser en organiserad invasion och inte en spontan rörelse av flyktingtar.

Presidenten menade att medlidandet för ”flyktingar” borde vara för gamla, sjuka och barn men inte för unga, friska och stridsdugliga män som flyr från sitt land och sin plikt.

— Ett stort antal av illegala migranter är unga män med god hälsa, och singlar. Jag undrar varför dessa män inte tar till vapen och kämpar för frihet i sina länder mot IS, sa Zeman.

Zeman, som blev vald till president i Tjeckien 2013, menade vidare att europeer är naiva när det kommer till massinvandringen. Han har tidigare varnat för att ”flyktingar” kan föra med sig både terrorism och farliga sjukdomar till Europa.

I sin julhälsning likande han sig själv med den grekiska mytologiska Kassandra, som försökte varna trojanerna om att fienden hade gömt sig i den trojanska hästen.

— Någon gång känner jag mig som Kassandra, som försökte att varna trojanerna att inte ta in hästen in i byn.

Statsministern i Tjeckien, Bohuslav Sobotka, hävdar att presidentens uttalanden baseras på fördomar och förenklingar. Verkligheten är dock på presidentens sida. Inte på statsministerns. Om man tar Norge som exempel, så visar Utlänningsverkets statistik att nästan 80 procent av personerna som sökte asyl under perioden januari till oktober 2015, var män.

Tjeckiens president har också folkets stöd. I en nyligen genomförd undersökning framgick det att det nästan 70 procent av det tjeckiska folket är emot massinvandring.

Publicerades ursprungligen på Frihetskamp.net.

Källa:
Tsjekkias president kaller flykt­nings­trøm­men «en orga­ni­sert invasjon»


  • Publicerad:
    2015-12-28 10:30