UTRIKES. Tjeckiens president Milos Zeman har nu ännu en gång gått ut och kritiserat den massinvasion av främlingar som pågår i Europa.

milos-zeman-prezident

Det är i en intervju med den tjeckiska tidningen Blesk som Milos Zeman, Tjeckiens president, ska ha uttalat sig om Europas utsikter när det gäller att integrera muslimska främlingar.

— Västeuropeiska länders erfarenheter, med ghetton och problemområden, samt den senaste tidens händelser visar återigen att integrationen av den muslimska befolkningen är praktiskt taget omöjlig, säger han.

Vidare hänvisar han till händelserna som inträffade under nyårsnatten i Köln och i andra europeiska städer, och han varnar för att sådana händelser kan komma att bli allt vanligare.

— Låt de ha sin kultur i sina länder och inte ta den till Europa, annars kommer det sluta som i Köln, säger han och lovar samtidigt att han ska strida mot EU:s nya kvoteringsregler för ”flyktingmottagande”, säger Zeman.

Presidenten har även tidigare uttalat sig starkt kritiskt till massinvasionen och EU:s försök att tvinga på länder som Tjeckien att ”ta ansvar”. Med andra ord att de ska öppna sina gränser för tusentals ”flyktingar”. Förra året gick han till exempel ut och sa att detta är en ”organiserad invasion” samt att de unga och friska män som tycks utgöra den största gruppen ”flyktingar” från Syrien och Irak borde återvända hem och ta till vapen mot IS.

Källa:
Muslims ‘practically impossible’ to integrate into Europe – Czech president


  • Publicerad:
    2016-01-19 08:00