UTRIKES. Efter att president Donald Trump retweetade invandringskritikern Jayda Fransen skapade det hysteri bland makthavarna inom det brittiska parlamentet. Londons borgmästare meddelar nu att Trump inte längre är välkommen till den brittiska huvudstaden.

Londons borgmästare Sadiq Khan.

Det var i november i år som USA:s president Donald Trump retweetade invandringskritikern Jayda Fransen på Twitter som hysterin bröt ut bland makthavarna inom det brittiska parlamentet. Bland annat krävde en rad politiker att regeringen skulle stoppa alla planerade besök från Trump och vissa ansåg till och med att presidenten skulle gripas och åtalas för åsiktsbrott i enlighet med brittisk lag om han satte sin fot i landet.

Londons borgmästare samt den pakistanske muslimen Sadiq Khan uppger nu att Donald Trump inte längre är välkommen till den brittiska huvudstaden. Detta då han menar att ett besök från Trump skulle gå emot Londonbornas ”intressen och säkerhet”.

Det är tydligt att ett officiellt besök här inte skulle välkomnas”, påstår Khan som vidare säger att London är en ”ledstjärna av tolerans, acceptans och mångfald”.

Khan har tidigare fått uppmärksamhet efter att han påstått att terrorism är en ”naturlig del av livet i en storstad”.

Källa:
‘Not Welcome’: London’s Muslim Mayor Repeats Calls to Cancel Trump Visit


  • Publicerad:
    2017-12-28 11:45