TERRORDÅD. En man har kört över flera personer på Westminster Bridge i London och sedan försökt ta sig in i parlamentsbyggnaden. Minst fyra personer har avlidit till följd av sina skador.

Vid klockan 15:40 svensk tid ska en man ha kört över flera personer på Westminster Bridge i London och flera personer skadades allvarligt och två personer avled till följd av sina skador.

Gärningsmannen som färdades i bilen ska sedan ha kört mot parlamentsbyggnaden och knivhuggit en polisman. Därefter ska den knivbeväpnade gärningsmannen ha skjutits till döds av polisen.

Den misstänkte gärningsmannen, knivarna han använde är inringade.

Parlamentsbyggnaden har spärrats av och man håller på att evakuera politikerna som befann sig där inne.

Uppdatering 19:10: Den knivskadade polismannen uppges nu ha avlidit till följd av sina skador. Totalt handlar det om fyra dödsoffer hittills. Förutom polismannen rör det sig om två personer som kördes över på bron samt gärningsmannen själv, som uppges ha agerat ensam. Minst 20 personer rapporteras som skadade varav många är riktigt allvarligt skadade.

Uppdatering 21:00: Ännu har inget motiv bakom terrordådet bekräftats men Londons muslimske borgmästare Sadiq Khan har uttalat sig om att man ”inte tänker vika sig för terrorism”.

En form av ”antirasistisk” kampanj som går under parollen ”WeAreNotAfraid” har startats av brittiska Metro på Twitter:

Dådet sker på årsdagen av terrordådet i Bryssel som krävde 32 dödsoffer och 270 skadade. Men det finns ännu inga uppgifter om något samband med detta.

Källa:
Shock video as car ‘mows down’ crowd of people in Parliament terror attack


  • Publicerad:
    2017-03-22 18:35