BELGIEN. I en video syns en ung marockansk islamist vandrandes i nattens Verviers och sjungandes på böner där han ber Gud att mörda alla kristna. Den sjungande islamisten är son till den marockanske imamen El-Alami Amaouch som också är verksam i Belgien.

En video har börjat cirkulera på nätet där en pojke vandrar runt på gatorna i den belgiska staden Verviers och sjunger en visa som kan översättas till en bön om att Allah ska utrota alla kristna.

Videon upptäcktes via den ryska och krypterade meddelandeappen Telegram. Man beräknar att pojken är runt 15 år. Översatt till svenska lyder ”bönen”:

Oh Allah, stöd islam och muslimerna.
Oh Allah, förnedra och förinta polyteisterna.
Oh Allah, utrota de hatiska kristna.
Oh Allah, döda dem alla, lämna inte en enda av dem kvar.
Oh Allah, låt deras vapen och ammunition bli ett krigsbyte för våra bröder.
Oh Allah, stöd islam och muslimerna.
Oh Allah, stöd mujaheddin överallt.
Oh Allah, stöd dem mot deras fiender.
Oh Allah, skicka mot deras fiender en vind, likt den som förintade folket i Aad, och likt den du skickade till konfederationens slag.
Oh Allah, skicka mot dem en vind som förintar allt, styrd av Herren.

Muriel Targnion, som är borgmästare i Verviers, ser allvarligt på videon, vilket lett till att polisen nu är involverad.

Fadern till sångfågeln, El-Alami Amaouch, har i flera år varit aktiv inom extremistiska miljöer runt Verviers. Han är imam och radikal i sina predikningar, där han bland annat hotat den islamkritiske marockanske poeten Ahmed Assid. I en predikan ber han Gud att skära av poetens tunga och ben.

Theo Francken, statssekreterare för asyl- och migration, vill utvisa Amaouch, men under de senaste två åren har beslutet överklagats. Francken beskriver Amaouch  som en andlig faderlig terroristcell i Verviers och konstaterar således att ”det ligger i släkten”.

Källa:
Jongen die oproept tot moord op christenen is zoon van omstreden haatprediker: ”Het zit in de familie”


  • Publicerad:
    2016-08-09 10:25