UTRIKES. En 30-årig somalier, beväpnad med machete, sköts under fredagskvällen ihjäl av polis efter att han gått till attack mot två soldater i Bryssel. Händelsen utreds som terrorbrott.

Det var under fredagskvällen som en machetebeväpnad somalier gick till attack mot två patrullerande soldater på gatan Emile Jacqmain Avenyn i Bryssels centrum.

Mannen ska ha skrikit ”Allahu akbar” i samband med angreppet men soldaterna kom undan med lindriga skador, den ene med en skada i ansiktet och den andre i en hand. Enligt vittnen ska skott ha avlossats och gärningsmannen avled till följd av sina skador.

Belgiens kriscenter för anti-terrorism gick ut och sade att soldaterna hade ”neutraliserat mannen” och att ”situationen var under kontroll”. Enligt belgisk åklagare uppges mannen inte ha några tidigare terrorkopplingar men brottet utreds som en terrorhandling.

Bryssel har drabbats av terrorattacker vid ett flertal tillfällen på senare tid. I mars förra året dog 35 människor, inklusive tre gärningsmän, och över 300 skadades i en attack mot stans flygplats i Zaventem och tunnelbanestationen Maalbeek. Terrorgruppen IS tog senare på sig dådet.

Källa:
Man angrep två soldater med machete – sköts ihjäl


  • Publicerad:
    2017-08-26 06:10