Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Misstänkt terrorist förnekar inblandning i Bryssel-dåden

Av Redaktionen, 2016-03-24
redaktionen@nordfront.se

TERRORDÅD. Den misstänkte terroristen Salah Abdeslam, som pekas ut som hjärnan bakom terrordåden som inträffade i Paris i november och som greps förra veckan i Bryssel, förnekar inblandning i terrordåden som inträffade i den belgiska huvudstaden i tisdags då 34 personer avled.

terrorist

Under torsdagen hölls det häktningsförhandlingar i Palais de justice i Belgien mot den misstänkte terroristen Salah Abdeslam, som misstänks för inblandning i terrordåden som inträffade i Paris i november. Abdeslam greps i fredags efter en skottlossning i huvudstaden, bara några få dagar innan tisdagens terrordåd mot Bryssels flygplats och tunnelbana.

Terrordåden i den belgiska huvustaden har i dagarna kopplats starkt till Salah Abdeslam men hans inblandning är ännu okänd och enligt hans advokat, Sven Mary, förnekar han inblandning i dåden.

— Han kände inte till det, säger Mary på fråga om Abdeslam på förhand haft kännedom om dåden.

Ända sen Abdeslam greps av belgisk polis har Frankrike önskat att den misstänkte terroristen ska utelämnas till dem och att han där ska ställas inför rätta, något som han själv motsatt sig till. Nu tycks han dock ha ändrat sig och enligt advokaten Mary har han gått med på att utlämnas.

Enligt advokaten vill Abdeslam utelämnas till Frankrike ”så fort som möjligt” och att detta ska bero på att han vill ”förklara sig”.

— Det är en fråga om veckor, säger Mary.

Källa:
Paris-terroristen går med på att lämnas ut


  • Publicerad:
    2016-03-24 18:00