TERRORISM. En av de misstänkta terroristerna som efterlystes efter terrordåden i Paris och senare sköts till döds av polis sitter fortfarande med i styrelsen på ett företag i Sverige.

streetview

Gästrike Modulbyggnad & Förvaltnings AB:s verksamhet är registrerad i lokaler på Mjölbyvägen 4 i Mjölby.

I november förra året mördades 130 personer i ett terrordåd i Paris. Strax efter dåden gick man ut med en rad internationella efterlysningar. En av de efterlysta var den 35-årige Mohamed Belkaid som den 15 mars i år dödades av polisen i Bryssel under en räd. I lägenheten där Belkaid sköts hittades en IS-flagga, salafistisk litteratur och en automatkarbin.

Belkaid hade innan terrorattacken bott flera år i Sverige och gift sig med en svensk kvinna. 2014 åkte han till Syrien för att göra så kallad jihad.

Mohamed Belkaid är fortfarande folkbokförd på en adress i Märsta norr om Stockholm och ska även stå skriven i styrelsen på bolagen Gästrike Modulbyggnad & Förvaltnings AB och det nu kursade MXM Bygg AB.

Under augusti förra året ska MXM Bygg AB förvärvats av en man i 50-års åldern som skrevs in i styrelsen som ordinarie ledamot. Belkaid skrevs även han in i styrelsen som suppleant. Dagen efter att bolaget hade förvärvats tömdes det på tillgångar, närmare 800 000 kronor, och försattes i konkurs. Detta skedde ungefär ett halvår efter att Belkaid åkt till Syrien för att strida.

Gästrike Modulbyggnad & Förvaltnings AB har samma styrelseuppbyggnad, 50-åringen som ordinarie ledamot och Mohamed Belkaid som suppleant. Företagets verksamhet har under de senaste åren varit vilande och man har endast redovisat mindre kostnader och inga inkomster.

Källa:
IS-terroristen sköts ihjäl av belgisk polis – satt i styrelsen för Hoforsföretag


  • Publicerad:
    2016-03-22 20:00