TWITTER. En journalist publicerade under helgen ett inlägg där han visar hur flera jihadister hyllar terrordådet i Paris. Hyllningarna är skrivna på svenska och en av jihadisterna uppges vara en svensk konvertit.

Konvertiten Michael Skråmo.

Konvertiten Michael Skråmo. Han har tidigare beklagat sig över att det finns en stereotyp bild av islam där den typiske muslimen ses som en man i skägg bärandes just en AK-47.

Det är Magnus Sandelin som under lördagen visade hur muslimer hyllar terrordåden i Paris. Hyllningarna är skrivna på Facebook och är på svenska, men ingen av personerna som ligger bakom inläggen tros vara kvar i Sverige. Enligt Sandelin är de troligtvis nere i Syrien och krigar för Islamska staten.

Ett av inläggen uppges vara skrivet av den svenske konvertiten Michael Skråmo. Han är tidigare ökänd för att ha ställt upp i programmet SVT Debatt där han lyftes fram som en expert på ”islamofobi”. Han har nu själv rest till Syrien för att slåss för Islamska staten.

”Wallahi det är bara en munafiq som vet hur Allahs fiender slaktar muslimer dag och natt i år som kan fördöma denna vackra hämnd”, inleder Skråmo ett inlägg på Facebook. Sandelin visar även upp inlägg från en annan okänd jihadist, klicka på inlägget här under för att se det i full storlek på Twitter:

Källa:
Svenska jihadister om terrordådet i Paris: “Denna vackra hämnd”


  • Publicerad:
    2015-11-16 19:10