Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Dokumentär: Smartphone avslöjar IS-änkans hemliga liv

DOKUMENTÄR. När tunisiskan Omaima Abdi återvände till Tyskland gjorde hon allt för att dölja sitt liv och sina två äktenskap i Islamiska statens Syrien. Men med hjälp av innehållet i hennes smartphone har journalisten Jenan Moussa kunnat producera en avslöjande dokumentär om hennes liv som jihadisthustru.

Allt fler halal- och kosherlivsmedel införs i svenska butiker – i smyg

MAT. God nordisk sed trängs undan när allt fler livsmedel tillverkas enligt ökenreligioners regler. Halal- och koshercertifierade produkter smygs in i butikernas sortiment.

16-årig flicka åtalas för terrorbrott

NORDEN. Den 16-åriga flicka som greps i Danmark misstänkt för terrorbrott i början av 2016 har suttit häktad i över ett år och kommer nu att åtalas.

Bråk mellan korsikaner och nordafrikaner ledde till protester

KORSIKA. Ett bråk på en strand mellan lokala familjer och familjer med nordafrikanskt ursprung under lördagen ledde till protester under gårdagen. Bråket ska ha startat när kvinnor i burkini fotograferades då de badade.

Mördaren i Nice var radikal islamist

FRANKRIKE. Under nationaldagsfirandet i Nice drabbades Frankrike av ytterligare ett terrordåd. Över 80 personer dödades och det är nu fastställt att gärningsmannen var radikal islamist.

Omfattande vapengömma funnen i Tyskland

EUROPA. En stor vapenarsenal har upptäckts nära en radikal moské i Tyskland. Detta spär på en redan existerande rädsla för att terrorister är kapabla att genomföra fler attacker i Europa.

Österrike åtalar terrorist från Sverige

ISLAMSKA STATEN. En 17-årig flicka lämnade Östergötland för att göra jihad med Islamska staten. Nu åtalas hon av Österrike för terrorbrott.

Tillfångatagen jihadist: “Turkiet stöder IS i hemlighet”

TURKIET. I turkiska läger där man påstår sig träna upp soldater för “Fria Syriska Armén” tränas egentligen jihadister för Islamska Statens räkning. Detta enligt en tillfångatagen IS-krigare.

Jihadister hyllar terrorattacken i Paris – på svenska

TWITTER. En journalist publicerade under helgen ett inlägg där han visar hur flera jihadister hyllar terrordådet i Paris. Hyllningarna är skrivna på svenska och en av jihadisterna uppges vara en svensk konvertit.

Snart smäller det i Europa enligt människosmugglare

TERRORISM. Enligt overifierade uppgifter har Islamska staten smugglat in tusentals terrorister i Europa i samband med den massiva invandringen som pågår just nu.

Norge åtalar IS-krigare

NORDEN. Åklagare i Norge kräver nu åtta års fängelse för en man som misstänks ha krigat för Islamska staten och andra jihadistiska organisationer i Syrien.

SMS-lån finansierar jihadister

[caption id="attachment_58861" align="alignnone" width="460"] ”SMS:a låna” är melodin tycker många jihadister som åker till Syrien för att kriga.[/caption] INRIKES. Det har nu framkommit uppgifter på att jihadister använder pengar från SMS-lån och momsbedrägeri för att finansiera sina terrorresor till bland annat Syrien.