FRANKRIKE. Terrorister har slagit till mot fyra platser i Frankrike och dödat 120 personer. Uppdaterad kl 11:03 2015-11-14.

Minst 150 människor ska ha dödats i terrorattackerna.

Den franska huvudstaden är återigen skådeplats för terrordåd, och nu rapporteras det om 120 döda. 100 av dessa ska ha dött då fyra terrorister gick till attack mot Bataclan-teatern. Terroristerna tog då massvis med gisslan.

När fransk polis stormade byggnaden sent i natt detonerade terroristerna självmordsvästar. Dussintals med skadade kördes i ilfart till sjukhus i staden.

Russia Today uppger att det ska röra sig om våldsdåd på fyra olika platser i Paris under natten. Enligt franska medier ska förövarna ropat ”För Syrien” och ”Allahu Akbar!” i samband med en av skjutningarna.

Karta över var terrordåden utfördes. Klicka för förstoring.

Karta över var terrordåden utfördes. Klicka för förstoring.

Politiker från runtom i världen uppger på Twitter att de är chockade över dådet trots att Frankrike tidigare i år utsattes för ett islamistiskt terrordåd och massinvandringen till Europa sedan dess ökat kraftigt.

Förutom skjutningar verkar en sprängning ha genomförts i den franska huvudstaden. Två självmordsbombare sägs också ha mördat tre personer.

Film som visar skadade parisbor.

Frankrike reagerade på terrordådet genom att stänga gränserna för att terroristerna inte ska kunna fly landet. Militära styrkor mobiliseras runt om i Paris och myndigheterna uppmanar allmänheten att inte lämna sina bostäder.

Åsa Romson (MP) uttryckte på Twitter missnöje över att terrordådet kan göra det jobbigt för regeringscheferna som ska samlas i Paris i december för ett ”klimattoppmöte”. Efter en kort stund tog hon dock bort inlägget och postade ett nytt inlägg där hon istället skrev att hennes tankar gick till de drabbade.

romson pudlar 1

Inlägget Romson tog bort.

romson pudlar 2

Romsons Twitter-flöde efter att hon insåg att det kanske är lite osmidigt att beklaga sig över att politiker kommer få det jobbigare på ett möte när riktiga människor har dödats i ett terrordåd.

Nordfront följer utvecklingen.


  • Publicerad:
    2015-11-13 23:50