TERRORDÅD. Franska specialstyrkor inledde en stor antiterror-operation i Saint-Denis i norra Paris tidigt imorse. Flera poliser uppges vara skadade och uppgifter säger att tre personer, misstänkta för delaktighet i förra veckans terrorattentat i Paris, ska ha avlidit.

terrorists

Vid klockan fyra under onsdagsmorgonen ska franska specialstyrkor ha inlett en stor antiterror-operation i Saint-Denis i norra Paris. Tungt beväpnad polis omringade ett bostadhus och även militären skickades till platsen för att skydda polisen. I en lägenhet i bostadshuset ska flera personer som misstänks för inblandning i terrordåden som inträffade i Paris förra fredagen, då över 120 personer dog, ha befunnit sig.

Enligt radiokanalen France Info ska en person vid namn Abdelhamid Abaaoud ha befunnit sig i lägenheten. Abaaoud har kopplats till flera planerade och genomförda terrorattacker i Europa och han beskrivs som en av IS mest aktiva bödlar. Han ska också vara hjärnan bakom terrorattacken i Paris. I bostaden ska också den jagade Salah Abdeslam ha varit. Han har sökts av polis över hela världen för sin inblandning i terrordåden.

Fransk polis har bekräftat att två terrorister ska ha dött under morgonen. En av dem ska ha varit en kvinnlig självmordsbombare och hon uppges ha sprängt sig själv. Den smällen ska ha inneburit starten på den mycket omfattande polisinsatsen. En annan terrorist ska ha blivit skjuten av en prickskytt. Även en tredje person ska ha avlidit men dessa uppgifter är inte bekräftade av den franska polisen ännu.

Enligt polisen har fem män som fanns i lägenheten gripits. Än så länge är det oklart vilka de gripna är. En person befinner sig fortfarande kvar i lägenheten och polisen uppmanar folk att hålla sig inomhus.

Källa:
”Flera döda i skottlossning i Paris”


  • Publicerad:
    2015-11-18 10:15