FRANKRIKE. Den växande antisemitismen i proteströrelsen Gula västarna oroar den starka judisk makt-rörelsen i Frankrike. Att den judiske filosofen Alain Finkielkraut under lördagen utsattes för glåpord av demonstranter fick även president Emmanuel Macron att ryta till.


Juden och sionisten Alain Finkielkraut är inte populär bland Gula västar-demonstranter. Under lördagen kallade de honom för ”jude!” och ”smutsiga sionistjävel!” inför kamera.

Det har tidigare rapporterats om att uppemot 44 procent av de som sympatiserar med proteströrelsen Gula västarna i Frankrike anser att det finns en internationell sionistisk komplott mot Europa. Den bankir- och globalistkritiska rörelsens tydliga motstånd mot judiska intressen har också lett till att den av framträdande judar i Frankrike beskrivs som ”den gula pesten”.

Samtidigt ses antisemitiskt och antisionistiskt klotter över hela Paris. Enligt det franska inrikesdepartementet ökade antalet ”fall av antisemitism” med 74 procent under förra året.

”Åk hem din smutsiga jude!”
Under lördagens protester mötte den judiske filosofen Alain Finkielkraut en grupp från Gula västarna, som direkt började förolämpa honom.

— Smutsiga sionistjävel! Åk hem till Tel Aviv, säger en demonstrant.

— Du är en sån där hatare, du ska dö, du ska brinna i helvetet! säger en annan.

Bland glåporden hörs även hur Finkielkraut kallas för ”smutsig jude” och ”sionistiska skitstövel” och man ser hur polisen måste beskydda honom från den uppretade pöbeln.

Tilltaget har fått landets impopuläre president, den tidigare Rothschildbankiren Emmanuel Macron, att reagerar starkt. På Twitter skriver han:

De antisemitiska förolämpningarna han utsattes för är den absoluta motsatsen till vad vi är och vad som gör oss till en stor nation. Vi tolererar det inte

Alain Finkielkraut ska tidigare ha uttryckt mild sympati för Gula västarna, men kritiserar nu dess ledarskap genom ”fransk” media, som konsekvent har ställt sig på maktens sida sedan de folkliga protesterna inleddes.

Källa:
Macron fördömer antisemitism vid protester


  • Publicerad:
    2019-02-17 12:30