POLITIK. EU:s liberala handelskommissionär oroar sig för att folkets åsikter ska påverka EU:s framtid.


Foto: Gleamlight/Ph.Molitor (CC BY 2.0)

I en intervju säger EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström (Liberalerna) att hon kommer att lämna politiken när hennes uppdrag i Europa är över.

— Jag är färdig med politiken; jag har ingen aning om vad jag ska göra i stället, säger hon men tillägger att hennes familj ska vara med och bestämma det.

— Det är ett oerhört tufft tempo i politiken. Jag är väldigt tacksam för allt jag fått chansen att göra, men nu är det dags att göra något annat och dra en gräns, fortsätter hon.

Att Malmström slutar med politik innebär att hon inte kommer att ta med sig erfarenheterna från EU in i Liberalernas partitopp. Hon kommer således inte att ta över som partiledare efter den nuvarande Jan Björklund.

Gillar inte folkets åsikter
För Malmström är den nu märkliga regeringsbildningsprocessen i Sverige inte hennes primära fokus, utan Europaparlamentsvalet i maj 2019.

Cecilia Malmström är orolig att de europeiska folkens missnöje med EU:s politik som syns bland folket på gatorna i bland annat Paris och Bryssel den senaste tiden ska leda till att valresultatet får en slagsida åt fel håll. Det är bland annat de Gula västarnas folkliga uppror Malmström inte tycker om.

— Om det blir ett starkt frihandelskritiskt EU-parlament kommer det att bli problematiskt, säger globalisten Cecilia Malmström.

Källa:
Cecilia Malmström är färdig med politiken


  • Publicerad:
    2018-12-24 14:20