Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Ny deklaration visar och stärker banden mellan EU och Nato

”Transatlantisk säkerhet kräver ytterligare mobilisering” Moskva: Europa blir USA:s vasall.

EU kan komma att stoppa A-traktorerna

Hävdar att svenska A-traktorer strider mot EU:s fordonslagar EU-bossar kan sätta stopp för fordonen redan nästa år.

EU-kommissionen och von der Leyen utreds för brott

Misstankar om korruption vid vaccin-inköp Anklagelserna från i vintras nu i brottsutredning.

EU-kommissionens förslag: Dra in 7,5 miljarder euro i stöd till Ungern

Vill straffa Ungern för påstådd ”korruption” och brott mot EU:s ”normer”  Medlemsländerna har nu en månad på sig att ta ställning till förslaget.

EU-parlamentet förklarar Ungern ”icke-demokratiskt”

Hävdar att Ungern inte ”respekterar grundläggande värderingar” Beskriver landet som en ”parlamentarisk autokrati”.

EU:s inflationsprognos har reviderats uppåt

Prognosen är befäst med ”stor osäkerhet och många risker” Skyller på Putin och rädslan att Ryssland ska stoppa gasen.

Tyskland och Italien viker sig – betalar för gas med rubel

Gas mot rubel-planen var ”oacceptabel” när den presenterades Men nu öppnar allt fler energibolag konton hos ryska Gazprombank.

EU-förbud mot förbränningsmotorbilar från 2035

Grön tankesmedja: ”Mesiga beslut försenar elbils-boomen med tio år” Flertalet länder tros missa ”klimatmålen”.

EU: Betalning för rysk gas kan ske utan sanktionsbrott

Gazprombank sköter valutaväxlingen ”Tillfredsställer ryska krav – och bryter ej mot sanktioner.”

Ursula von der leyen.

EU-kommissionen: ”Kriminalisera hat i hela Europa”

”Hat har ingen plats i Europa”, enligt mäktiga EU-bossar. Nu vill man en gång för alla kriminalisera feltänk över hela unionen.

Van der Leyen: ”Covidintyget ogiltigt efter 9 månader”

”Sex månader ska intyget gälla” ”Sen bjuder vi er på tre månaders frist.”

EU ”skolar, engagerar och vägleder” svensk ungdom

Projekt ”ökar ungdomars delaktighet i samhället” Ett annat får svenska ungdomar ”hjälpa utrikes födda att etablera sig på arbetsmarknaden”.

Polsk domstol ogiltigförklarar EU-lagstiftning

ÖVERSTATLIGHET. När polska författningsdomstolen underkänner EU-domstolens rätt att ogiltigförklara beslut tagna av den disciplinära nämnd som granskar Polens Högsta domstol – tros man ta ett viktig steg mot polexit.

Den stora omställningen – som inte finns – ska stoppa populismen

GLOBALISM. I ena sekunden avfärdar globalister Den stora omställningen som ”en konspirationsteori” för att i den andra öppet tala om dess existens – och nödvändigheten av att ”stoppa nationalpopulismen”.

EU-kommissionen skrotar Dublinförordningen – inför nytt ”solidariskt” system för ”migrationsstyrning”

EU. Den överstatliga EU-unionen vill nu upphäva Dublinförordningen. Ett nytt system för att jämnt fördela ”flyktingar” mellan medlemsländerna kommer att presenteras om en vecka.

Krisen i Vitryssland: EU förbereder sanktioner och Nato kraftsamlar

VITRYSSLAND. Det spända läget i Vitryssland ökar nu ytterligare efter valet och de inhemska protesterna – EU förbereder ekonomiska sanktioner mot landet och Nato utökar sin närvaro i Polen.

Ylva Johansson (S) vill öppna EU-gränserna: ”Migration är en normal sak”

MASSINVASIONEN. EU:s inrikes- och migrationskommissionär, Ylva Johansson (S), uppmanar nu alla EU:s medlemsländer att häva gränskontrollerna senast i slutet av juni. Johansson menar även att migrationen till Europa från tredje världen är en ”normal sak” då migranterna behövs för att uträtta ”nödvändiga” jobb här. Hon arbetar även för att migranterna ska få legala vägar in i EU där de ska fördelas solidariskt bland medlemsländerna.

Allomfattande genusperspektiv och könskvotering om EU-kommissionen får bestämma

UTRIKES. EU-kommissionen vill ha mer genustänk och planerar att återuppta ett gammalt förslag om att större bolagsstyrelser kanske får underkasta sig könskvotering. Nyhetssajten Europaportalen skriver att under torsdagen har EU-kommissionens nya jämställdhetsstrategi släppts. Om kommissionen får sin vilja igenom så skall det komma en ny EU-lag som tvingar att minst 40% kvinnor skall sitta i […]

EU-kommissionens nya ordförande flitig Bilderbergmedlem

EU. Den tidigare tyska försvarsministern Ursula von der Leyen har valts till ny ordförande för EU-kommissionen.

Google döms igen – får betala 16 miljarder kronor för konkurrensbrott

IT. Google fortsätter att missbruka sin ställning. Nu döms IT-jätten för att ha brutit konkurrenslagarna i EU, den här gången för annonstjänsten Adsense. Boten för detta landar på nära 16 miljarder kronor.

Globalisten Cecilia Malmström slutar med politik

POLITIK. Den liberala handelskommissionären oroar sig för att folkets åsikter ska påverka EU:s framtid.

Tusentals demonstrerade mot “självmordsavtalet” i Bryssel

BELGIEN. Under söndag eftermiddag demonstrerade drygt femtusen personer mot FN:s migrationsavtal vid EU-kommissionens högkvarter i Bryssel.

Övergångsregeringen förbereder förlängning av gränskontroller

INTERNATIONELLT. Danmark har meddelat EU-kommissionen om att man avser förlänga sina gränskontroller ytterligare. Sverige kommer att göra detsamma, men det formella beslutet måste tas när den nya regeringen är bildad.

EU-kommissionen: Sverige kan ta emot 431 miljoner migranter

MASSINVASIONEN. I en rapport från EU-kommissionen beräknas att Sverige ska kunna ta emot 431 miljoner migranter och hela EU 3,3 miljarder.

Sverige kan framöver tvingas betala ännu mer till EU

UTRIKES. Eftersom att Storbritannien lämnar EU, pressas de övriga länderna nu att betala mer för att täcka budgethålet. Detta skulle innebära en kraftig ökning för Sverige.  

Finland är trött på sommartid – tar frågan till EU-kommissionen

FINLAND. Finländarna är trötta på att ställa om klockan två gånger per år och vill därför nu slopa sommartiden. Tidsomställningen bestäms dock numera på EU-nivå och Finlands regering hoppas därför även att få med sig resten av EU-länderna.

EU-kommissionen åtalar Polen, Ungern och Tjeckien – vill tvinga dem att ta emot rasfrämlingar

FOLKUTBYTET. Under torsdagen togs beslut av EU-kommissionen att ställa Polen, Ungern och Tjeckien inför rätta efter att de tre länderna vägrat ta emot migranter från tredje världen.

Sverige tvingas införa euron senast 2025

EKONOMI. Under nästa vecka kommer flera förslag om euro-områdets framtid att presenteras. I ett läckt dokument har det bland annat framkommit att ett av förslagen handlar om att Sverige ska ha infört euro-valutan senast år 2025.

Ungern folkomröstar idag om EU:s folkomflyttningspolitik

UNGERN. Idag folkomröstar Ungern om EU:s så kallade flyktingpolitik. Det är dock högst osäkert om unionen kommer lyssna på vad det ungerska folket uttrycker. Mest troligt kommer landet drabbas av juridiska åtgärder om de motsätter sig de beslut som tagits av EU.  

Efter Brexit: Sex punkter för att förvandla EU till en superstat presenteras

EUROPA. Den belgiske EU-parlamentarikern Guy Verhofstadt ser Brexit som ett gyllene tillfälle för EU att gå från att vara en union baserad på en viss grad av frivillighet till en europeisk federal superstat med USA som förebild. Nordfront har granskat de sex punkter som sammanfattar hans vision.

EU-kommissionen vill reglera krypterad kommunikation

KOMMUNIKATION. EU-kommissionen utreder just nu huruvida krypterade meddelandetjänster som Whatsapp ska få fortsätta att erbjuda sina användare ett säkrare sätt att kommunicera. Anledningen till utredningen är att flertalet teleoperatörer under lång tid klagat över att man inte konkurrerar på lika villkor.

EU-kommissionens ordförande skriver lista över fiender

EU. Jean-Claude Juncker har nyligen erkänt att han de senaste 30 åren har skrivit en lista på personer som på något sätt korsat hans väg eller arbetat mot det totalitära EU-projektet. Vidare förnekar han bestämt sin alkoholism i samma intervju, även om hans beteende många gånger tyder på något annat.

Förebyggande HIV-medicin till bögar

EUROPA. Det europeiska läkemedelsföretaget EMA vill att EU ska godkänna HIV-läkemedlet ”Truvada” och att detta ska ges till bögar i förebyggande syfte. Detta då de löper större risk än andra att smittas av HIV.

Britter slipper betala barnbidrag till andra EU-medborgare

UTRIKES. Bara en vecka före britternas folkomröstning om EU-medlemsskapet kommer nu besked från EU-domstolen att de slipper betala barnbidrag till andra EU-medborgare. Tidpunkten beskrivs i media som ”delikat”.

EU kommer med nytt förslag om att minska antalet “flyktingar”

MASSINVANDRINGEN. För att minska antalet så kallade flyktingar över Medelhavet lägger EU-kommissionen nu fram ett förslag som går ut på att man ska teckna avtal med länder i Mellanöstern och Afrika.

“Ungerns regering kommer inte att ge efter för utpressning”

FRÄMLINGSINVASIONEN. EU-kommissionen har lagt fram ett förslag som innebär att det land som vägrar att öppna upp sina gränser för de främmande horderna från tredje världen ska bli bestraffade. Ungerns utrikesminister säger att hans regering inte tänker ge efter för EU:s utpressningar.

Brottsförebyggande rådet sågar EU:s nya vapendirektiv

EUROPA. Nu sågar Brottsförebyggande rådet EU:s nya vapendirektiv och menar att inskränkningar i vapenlagstiftningen inte kommer att ha någon effekt på brottsligheten.

Generalstrejk lamslår Grekland – kaos uppstår i Aten

GREKLAND. En generalstrejk pågår just nu i Grekland och har lamslagit stora delar av landet. I Aten har demonstranterna kastat brandbomber mot polisen som i sin tur har svarat med att beskjuta demonstranterna med tårgas. Generalstrejken är den första i sitt slag efter att den grekiska regeringen, ledda av marxistpartiet Syriza, sålde ut landet till de internationella långivarna i september.

Sverige har lovat att ta emot 1800 asylsökande

MASSINVANDRING. Sverige har erbjudit sig att ta emot 1 800 asylinvandrare från bland annat tredje världen. Detta är dock ingenting jämfört med vad Sverige tar emot per vecka.

EU vill införa restriktioner för ekologiska produkter

EUROPA. EU-kommissionen föreslår nu en ny lag för ekologisk produktion. En lag som kan innebära att delar av den ekologiska kedjan slås ut.