EU EU-kommissionens utredning om Ungern är nu färdig och globalistunionens bossar föreslår att delar av EU-stödet till Ungern ska dras in. Kommissionen vill därmed skydda ”EU:s budget och de finansiella intressena” gentemot påstådda lagöverträdelser i Ungern.

Som Nordfront tidigare rapporterat har EU-kommissionen inlett en utredning av Ungern med anklagelser om påstådd korruption och brott mot globalistunionens ”normer”. I torsdags röstade EU-parlamentet också igenom en resolution som proklamerade att Ungern inte är en demokrati och att man anser att EU-stöd ska undanhållas landet, som blivit något av EU:s svarta får.

Under söndagen presenterade EU:s budgetkommissionär Johannes Hahn resultatet av utredningen, rapporterar Sveriges Radio.

— Vi föreslår att hålla inne med medel till ett värde av 7,5 miljarder euro, sa Hahn under en pressträff på söndagen.

Summan, som motsvarar cirka 80 miljarder kronor, är en betydande del av EU-stödet till Ungern som villkorats med att landet lever upp till ”demokratiska värderingar”. Enligt EU:s högsta bossar måste det hållas tillbaka för att ”skydda EU:s budget och de finansiella intressena gentemot lagöverträdelser i Ungern”.

Ungern har länge varit utsatt för hård press av EU på grund av sin ovilja att samarbeta med EU:s folkutbytes- och homolobbypolitik. Landets premiärminister Viktor Orban har svurit att bekämpa globalistunionens försök att påtvinga Ungern folkutbytet och har också vägrat att samarbete i EU:s sanktionskrig mot Ryssland för att beskydda Ungerns ekonomi.

Globalistvänliga krafter framställer ofta Ungern som illojalt och Orban som en marionett till Rysslands president Vladimir Putin. Aftonbladets Wolfgang Hansson skriver exempelvis att Ungern på ”punkt efter punkt” har ”brutit mot de grundläggande principer varpå EU vilar” och kallar Orban för ”Rysslands trojanska häst i Europa”.

EU:s medlemsländer har nu en månad på sig att ta ställning till EU-bossarnas förslag. Denna deadline kan dock komma att förlängas ytterligare.