EUROPA Riksdagsledamoten Magnus Jacobsson (KD) skriver på Twitter att Ungern nu bör uteslutas ur EU. Anledningen är att landets regering har fortsatta kontakter med Ryssland och Vitryssland.

På Twitter skriver den kristdemokratiske riksdagsledamoten Magnus Jacobsson att Ungern borde uteslutas ur EU. Jacobsson förklarar inte varför, men han länkar till ett inlägg som konstaterar att representanter för Ungerns regering har kontakter med Vitryssland och Ryssland.

EU-parlamentet röstade under förra året igenom en resolution som förklarade Ungern för ett icke-demokratiskt land. Förslaget fick inte helt oväntat starkt stöd av Sveriges EU-parlamentariker.

Samtidigt har Sverige varit drivande i en process som lett till att EU-kommissionen rekommenderade att dra in EU-bidrag till Ungern för att förmå landet att rätta sig i ledet gällande den kulturmarxistiska agendan och det ekonomiska kriget mot Ryssland.

I samband med att Ungern har att ratificera Sveriges medlemsansökan till Nato har landets regering uttryck att man först måste reda ut Sveriges fientliga hållning till Ungern. Det återstår att se ifall Jacobssons utspel tas i beräkning av ungarna.

Förutom att representera KD i riksdagen är Magnus Jacobsson andre vice ordförande i trafikutskottet samt arbetsmarknadspolitisk talesperson för partiet. Enligt egen utsago är han också ordförande för KD i Västra Götalandsregionen, vilket dock inte framgår på KD:s hemsida.

Under riksdagsvalet 2010 gjorde han sig ett namn genom att kandidera med kampanjen ”Hur sjutton tänker (SD)? Vem skall baka våra pizzor?”.

En av Magnus Jacobssons personvalsaffischer under riksdagsvalet 2010.

 — De flesta har förstått kampanjen men det finns det alltid dem som vill missförstå, svarade Jacobsson på kritiken mot kampanjen.