KORRUPTION Efter de senaste skandalerna i EU-parlamentet menar Ungerns premiärminister Viktor Orban att den globalistiska församlingen bör ”lösas upp i sina nuvarande form”.

Under en presskonferens i Budapest på onsdagen kommenterade Ungerns premiärminister Viktor Orban de senaste skandalerna i EU parlamentet, med arresteringen av den grekiska EU-parlamenterikern Eva Kalli som misstänks ha mottagit mutor från Qatar.

— Ungrarna vill gärna se att EU-parlamentet löses upp i sina nuvarande form, sa Orban till journalister.

Enligt Orban vore det bättre om EU-parlamentet representerade av folkvalda från medlemsländernas respektive nationella parlament, istället för att församlingen ska bestå av separat valda politiker. Orban menar att nationella parlament har ”bättre kontrollsystem” än EU-parlamentet.

Den kontroversielle premiärministern passade också på att kritisera EU:s ekonomiska krig mot Ryssland, som enligt Ungern bara slår tillbaka på EU:s medborgare.

— Om det var upp till oss skulle det inte finnas någon sanktionspolitik. Det ligger inte i vårt intresse att permanent dela upp de europeiska och den ryska ekonomin i två, så vi försöker ta reda på vad som kan räddas av vårt ekonomiska samarbete med Ryssland, sa Orban.