EU Om italienarna röstar fram ”fel” regering under söndagens val kan EU komma att ”vidta åtgärder” på samma sätt som man gjort mot Ungern. Detta meddelar EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen.

Nyligen rekommenderade EU-kommissionen att en stor del av EU-stödet till Ungern dras in på grund av påstådd korruption och att man inte väljer globalistunionens ”normer”. Förslaget förväntas röstas igenom av en majoritet av EU-länderna.

När Italienarna går på val under söndagen bör de enligt EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen vara medvetna om att samma sak kan komma att hända dem. Detta eftersom högerpopulistiska Italiens bröder ser ut att kunna bilda en regerinsgskoalition efter valet.

— Om saker och ting går i en problematisk riktning – jag har nämnt Ungern och Polen – så har vi har verktyg, säger von der Leyen, som citeras av Reuters.

Partiet Legas ledare Matteo Salvini kallar EU-bossens utspel för ”skamligt”.

”Vad är detta, ett hot? Respektera det italienska folkets fria, demokratiska och suveräna val!” skriver Salvini på Twitter.

Den neokonservativa van der Leyens utspel kommer trots att den tänkta regeringskoalitionens partier i augusti skrivit på en gemensam deklaration om att man tänker överge sitt EU och Nato-motstånd och samarbeta med USA i sanktionskriget mot Ryssland.

Italien är en fullständig del av Europa”, beskriver partierna och lovar att landet ytterligare ska bli en del av ”den europeiska integreringen”