EU EU-bossen Ursula von der Leyens ”varning” till Italien är ”skandalös”, menar Polens premiärminister Mateusz Morawiecki.

Inför söndagens val i Italien gick EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen ut med en ”varning” till Italien om att ifall en regering väljs som inte ”samarbetar” så har EU ”verktyg” för att vidta åtgärder. Von der Leyen nämnde Ungern som exempel, som är i process att förlora en stor del av sitt EU-stöd för att man agerar oppositionellt mot globalistunionens bossar.

Nu går Polens premiärminister Mateusz Morawiecki ut och krisitiserar von der Leyens utspel, som han beskriver som ”skandalöst”, rapporterar RT.

— Är det ett sånt här Europa vi vill ha? Är detta demokrati och rättsäkerhet? Att eurokrater i Bryssels bestämmer vad en regering bör vara?, frågar sig Morawiecki.

Tidigare idag stod det klart att Italien får en ny regering under ledning av Giorgia Meloni från partiet Italiens bröder (Fratelli d’Italia), som har beskrivits som ”nyfascistiskt”. Meloni förväntas bilda regering med de två högerpopulistiska partierna Lega och Forza Italia samt borgerliga Noi Moderati.