POLEN Polens polischef Jaroslaw Szymczyk fick tas till sjukhus efter en explosion på hans kontor i Warszawa. Enligt uppgift ska han ha fått en ”gåva” under ett besök i Ukraina som sedan exploderade.

Under onsdagen drabbades den polske polischefens högkvarter i Warszawa av en explosion som skadade polischefen Jaroslaw Szymczyk, skriver CNN. Explosionen ska ha skett i ett rum i anslutning till Szymczyks kontor, enligt Polens inrikesminister Mariusz Kamiński.

— Under polischefens arbetsresa till Ukraina den 11-12 december detta år, där han träffade överhuvuden för Ukrainas polis och räddningstjänst, ska ha ha fått några gåvor, varav en exploderade, förklarade Kamiński på torsdagen.

Inrikesministerns uttalande antyder att den explosiva gåvan ska ge skänkts från antingen den ukrainska polisens eller räddningstjänstens chef. En polsk åklagare har inlett en förundersökning och Warszawa har bett Kiev förtydliga vad som egentligen skedde under Szymczyk besök i Ukraina.

Vissa rykten gör gällande att gåvan var en granatkastare som ”råkat gå av” i polishögkvarteret. Szymczyk fick efter explosionen föras till sjukhus med lindriga skador. Ytterligare en anställd på högkvarteret ska ha skadats men behövde inte vård, skriver CNN.