Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Ukrainas parlament antar ny lag mot antisemitism

Lagen kriminaliserar "felaktig inställning till judar" Även "förintelseförnekelse" blir olagligt.

Joe Bidens son i ny skandalvideo

Hunter Biden har "tappat bort" ny dator Filmklipp läckt där han avslöjar allt för prostituerad.

Ungern under EM: “Män knäfaller endast för Gud, fosterland och under frieri”

FOTBOLL. Västeuropeiska fotbollslag har sedan en tid inlett sina matcher med att knäfalla i vördnad för svart makt-rörelsen. Men detta kommer varken Ungern eller Kroatiens landslag att göra under sommarens fotbolls-EM.

HBT-möte i Ukraina ockuperades av nationalister

UKRAINA. Homoaktivister skulle anordna ett möte om hur rörelsen kan locka till sig ungdomar, men istället för sexuellt avvikande ungdomar dök det upp svartklädda nationella aktivister på mötet.

Ukrainska nationalister snyggade till väggmålning av Nelson Mandela

AKTIVISM. Ukrainska nationalister från organisationen Avant Guardia genomförde igår en spektakulär aktion i Kiev. Man använde färgfyllda brandsläckare för att måla över en väggmålning av Nelson Mandela.

Ukrainsk journalist riskerar åtal efter att ha ställt “fel” fråga

YTTRANDEFRIHET. Det var när journalisten Alyona Berezovskay frågade en ukrainsk oppositionspolitiker om han ansåg att Ukraina skulle klara sig bättre om landet anslöt sig till Ryssland som hon eventuellt begick ett brott.

FILM: Tusentals ukrainare hyllade nationalisten Stepan Bandera

UKRAINA. Igår samlades tusentals personer för att hedra minnet av Stepan Bandera, en ukrainsk nationalist som samarbetade med Tredje riket.

Nya uppgifter om Hunter och Joe Bidens korruption i Ukraina

KORRUPTION. Fler ljudfiler som verkar innehålla samtal mellan demokraternas presidentkandidat Joe Biden och den tidigare ukrainske presidenten har offentliggjorts. Alla miljoner dollar som gått via Bidens son Hunter var "skyddspengar" för att undvika åtal.

Oligarken Porosjenko i korruptionshärva med Biden – utreds för högförräderi

UKRAINA. Utläckta ljudinspelningar, främst av samtal mellan Ukrainas förre president Porosjenko och USA:s förre vicepresident Biden, visar hur man plundrat Ukrainas folk samt hur Porosjenko sålt ut ”sitt” land.

Judar i uppror i Ukraina: Polisen vill kartlägga judiska brottslingar

JUDISK KRIMINALITET. Polisen i en ukrainsk stad vill bekämpa organiserad judisk brottslighet. Ett brev från polisen med krav på en adresslista till medlemmarna i stadens judiska församling upprör judiska känslor.

Ukrainsk polis spränger en männskohandelsring som sålt bebisar till pedofiler i Kina

UTRIKES. Ukrainsk polis har stormat en privat reproduktionsklinik som ska ha sålt bebisar för att utnyttjas av pedofiler i Kina. De misstänkta anklagas för människohandel.

USA terrorklassar Ryska Imperiska Rörelsen

UTRIKES. USA har terrorklassat den nationalistiska organisationen Ryska Imperiska Rörelsen, som bland annat utbildat soldater som strider i Ukraina mot den väststödda regimen i Kiev.

Judar upprörda över “antisemitisk” tröja

UTRIKES. Judar i Ukraina har upprörts över att en så kallad antisemitisk tröja sålts på nätet.

Chockbeslutet: Fotbollsmatch avbruten i solidaritet med spelare som kallades “nazist”

SPORT. En match i spanska andradivisionen avbröts efter att supportrar kallat en spelare för nazist.

Paraden av judar som vill ställa Trump inför riksrätt

JUDISK MAKT. Författaren Thomas Dalton ser att det är den judiska makteliten som försöker sabotera den amerikanske presidentens arbete. Men det är också samma elit som lyft honom till presidentposten.

Trump ställer inte upp på riksrättsförhör

USA. Varken president Donald Trump eller hans advokater tänker infinna sig för att följa riksrättsprocessen mot honom i kongressen.

Kvinna gripen på Krim – misstänks för landsförräderi

RYSSLAND. En kvinna har gripits av rysk säkerhetstjänst på ryska Krimhalvön, misstänkt för spioneri för Ukrainas del. Hon ska å Ukrainas vägnar ha försökt få ta del av ryska militära hemligheter, uppger den ryska nyhetsbyrån Ria.

Ukrainas premiärminister talade under “vit makt-konsert”

UKRAINA. Judisk media rasar mot Ukrainas premiärminister Oleksij Honcharuk som delade scen med frihetsrockbandet Sokyra Peruna under en gala för ukrainska krigsveteraner.

Visselblåsare: Ukraina sponsrade Hillary Clintons kampanj med stulna IMF-pengar

UTRIKES. En visselblåsare avslöjar att Ukraina kan ha sponsrat Hillary Clintons presidentkampanj med pengar som förts över från den Internationella valutafonden, IMF.

Ukraina har beslagtagit ryskt tankfartyg

UTRIKES. Ukraina har beslagtagit ett ryskt tankfartyg i Svarta havet, enligt landets säkerhetstjänst.

Facebook anställer framstående “Euromaidan”-aktivist — ska bekämpa “rysk desinformation”

INTERNATIONELLT. Kateryna Kruk agerade engelskspråkig propagandist under 2014 års Nato-kupp i Ukraina och arbetade bland annat åt partiet Svoboda. Nu anställs hon av Facebook som "public policy manager".

Judisk komiker besegrade judisk godismiljardär i ukrainskt presidentval

UKRAINA. Den judiske komikern Volodymyr Zelenskij står som segrare efter söndagens presidentval. Den sittande presidenten Petro Porosjenko fick erkänna sig besegrad då det stod klart att komikerutmanaren skulle få drygt 70 procent av rösterna.

Val i Ukraina – italiensk politiker ber Salvini underkänna valet

UKRAINA. I dagens val i Ukraina hindras många ukrainare från att rösta. En italiensk parlamentariker uppmanar regeringen att underkänna valet, som väntas vinnas av en judisk tv-komiker.

Mässlingsutbrott i Ukraina – elva döda

UTRIKES. Elva människor har dött och över 30 000 har blivit infekterade i ett stort mässlingsutbrott i Ukraina.

Auschwitz, Tjernobyl och svartmetall i Ukraina

RESEREPORTAGE. David Nilsson skriver i en reseskildring om hur han tillsammans med kamrater från Näste 6 besökte alltifrån påstådda dödsläger i Polen till nationalsocialistiska black metal-konserter i Ukraina.

Krav på “frihetsoperation” i Svarta havet och ökat militärstöd till Ukraina

USA. I en ny resolution kräver amerikanska senatorer ett ökat militärstöd till Ukraina, fler sanktioner mot Ryssland och en Trump-ledd "frihetsoperation" i Svarta havet.

Tysklands förre förbundskansler kritiserar USA för bossfasoner

EKONOMI. USA vill stoppa anläggandet av gasrörledningen Nordstream 2. Snart får Tyskland för ockupationsmakten USA inte ha ekonomiska relationer med några stater, klagar Gerhard Schröder.

FN i krismöte efter ukrainsk kränkning av ryskt territorium

UTRIKES. Efter att Ryssland stoppat en ukrainsk kränkning av ryskt territorialvatten genom att beskjuta och beslagta tre ukrainska fartyg har spänningarna på Krimhalvön ökat. Samtidigt som Ukraina utlyst militärt undantagstillstånd håller FN:s säkerhetsråd krismöte.

Ryska fartyg besköt ukrainska fartyg som inkräktade på ryskt territorialvatten

UTRIKES. Ryssland bekräftade under kvällen att ryska fartyg har använt vapen för att stoppa ukrainska skepp som olagligt gått in på ryskt territorialvatten i Svarta havet. 

Trump hånar Frankrike för att ha förlorat mot Hitler

UTRIKES. Donald Trump hånar Frankrike för att ha förlorat två världskrig mot Tyskland. Detta efter att landets ledare Emmanuel Macron hotat med att bilda en egen EU-armé för att försvara Europa mot Ryssland, Kina och USA.

Ukrainas president vill bli av med rysk-ortodoxa kyrkan: “Åk hem till Ryssland!”

UKRAINA. Trots att över hälften av Ukrainas befolkning är ortodoxt kristna vill landets västvänlige president inte se den rysk-ortodoxa kyrkan i landet. "Åk hem!", uppmanar han den rysk-ortodoxa hierarkin i Ukraina i ett uttalande, trots att det är i Ukraina som kyrkan har sin vagga.

Fyra soldater dödade i Ukraina – konflikten trappas upp

EUROPA. Konflikten mellan Kiev och ryska separatister i östra Ukraina trappas upp.

USA stöder regimen i Ukraina med vapen

UTRIKES. USA har valt att stöda Ukraina genom att sälja vapen till den väststödda regimen i Kiev. Ett beslut som oroar Ryssland.

Rysk frilansjournalist sprider desinformation om Yan Petrovskiy

NORGE. En rysk frilansjournalist som är boende i Norge sprider falska rykten om situationen kring gripandet av den ryske nationalisten Yan Petrovskiy.

Norge: ”Rysk nationalist är ett hot mot rikets säkerhet”

NORGE. Den rysk-norske nationalisten Yan Petrovskiy, mer känd som Veliki Slavian, slängs ut från Europa efter att PST menar att han är ett hot mot rikets säkerhet.

NATO förblindar Sveriges försvarsmakt – Ryska UD vill ha dialog

FÖRSVARSMAKTEN. Under många år har Ryssland fått agera som västvärldens fiende och är NATO:s främsta argument för införlivandet av fler länder i den alltmer aggressiva "säkerhets-pakten". Sveriges ÖB är en av förespråkarna för NATO och har skrivit en artikel som det ryska utrikesdepartementet nu svarat på.

Fransman gripen i Ukraina – skulle spränga synagogor och moskéer

VÄRLDEN. Vad som uppges vara en 25-årig fransman med terrorplaner greps nyligen av den ukrainska säkerhetstjänsten. Vid gripandet fann man automatvapen och sprängämnen som skulle användas för att attackera den franska staten och rasfrämlingar i landet.

Jude tar över som premiärminister i Ukraina

UKRAINA. Volodymyr Hrojsman tar över som premiärminister i Ukraina efter Arsenij Jatsenjuk.

Ukrainas judiske premiärminister avgår

UKRAINA. Ukrainas judiske premiärminister Arsenij Jatsenjuk meddelade nyligen att han avgår och kommer lämna in sin avskedsansökan till Ukrainas parlament på tisdag.

Lämnade hustrun för bögpolis – nu vill hon förbjuda homosexuella inom kåren

UKRAINA. En ukrainsk kvinna blev lämnad av sin man till förmån för en homosexuell polis. Nu vill kvinnan förbjuda homosexualitet inom poliskåren.