MUSIK Nordfront önskar alla läsare en trevlig midsommar. Med musik om solhjulet från de ukrainska stäpperna.

Det ukrainska black metal-bandet Drudkh bildades i Kharkiv 2002 och är aktivt fram till idag. Bandet använder sig ofta av slavisk mytologi och texter från ukrainska nationalistiska poeter. Bandets namn kommer från sanskrit och betyder skog eller träd. Texterna som sjungs på ukrainska, behandlar oftast krig och natur samt kretsar kring melankoliskt leverne på den ukrainska stäppen. De använder sig av långa, vackra och melankolisika repetitiva riff för att skapa en nästintill andlig atmosfär – För att ofta brutalt bryta med snabba blastbeats och vrål från sångaren.

Drudkh har ofta kategoriserats som nationalsocialistisk black metal, vilket bandmedlemmarna förnekar. Ett annat av frontmannen Roman Saenkos band – Hate Forest – har varit tydligare inblandat i den nationalsocialistiska musikscenen som traditionellt varit stark i Ukraina. Bandet har länge varit väldigt hemlighetsfullt. Ingen av medlemmarna har medverkat i en enda intervju (i egenskap av medlem i Drudkh) och inga texter släpptes till deras första skivor.

Veckans låt ”Sunwheel” kommer från albumet ”Autumn Aurora” som släpptes 2009. Detta är en av låtarna som det inte släppts någon officiell text till.

Nordfront önskar alla sina läsare en trevlig midsommar!