STORBRITANNIEN I Storbritannien planerar man nu att gripa människor som uppehåller sig i landet under asylansökan för att skicka dem till Rwanda. Irland ser en ökning av inflöde som söker asyl, men dessa kommer skickas tillbaka.

Storbritannien planerar att gripa personer som är i landet olagligt för att sedan skicka dem till Rwanda. Detta kommer att ske efter att parlamentet godkände en lag för detta ändamål.

Under två veckor kommer polisen att gripa människor på olika platser i landet. De som grips kommer att hållas i förvar innan de skickas till Rwanda på flyg senare i sommar.

Inrikesdepartementet har inte bekräftat detaljerna i planen men säger att den är en del av regeringens plan för att skicka personer till Rwanda för att behandla deras asylansökningar.

Storbritannien har haft problem med många personer som kommer olagligt med båtar från Europa. Premiärministern har lovat att lösa detta, men antalet personer som kommer på detta sätt har ändå ökat.

Irländska myndigheter säger att många av dessa personer nu reser till Irland från Nordirland för att lämna in nya asylansökningar där. För att hantera detta, planerar Irland att införa nya lagar för att skicka tillbaka dessa personer till Storbritannien.