MASSINVASIONEN. I en rapport från EU-kommissionen beräknas att Sverige ska kunna ta emot 431 miljoner migranter och hela EU 3,3 miljarder.

EU-kommissionens beräkningar (klicka för större bild)

EU-kommissionens avdelning för Migration and Home Affairs har presenterat en rapport där EU-ländernas potentiella förmåga att ta emot migranter har beräknats. Med utgångspunkt i ländernas yta, befolkningstäthet och nuvarande folkmängd har man räknat fram respektive lands ”befolkningskapacitet”.

Eftersom Sverige har en stor landyta beräknar EU-kommissionen att det borde kunna bo drygt 440 miljoner människor här. I grannlandet Finland beräknas 332 miljoner kunna leva, medan det i Tyskland ”bara” skulle rymmas 274 miljoner invånare.

Rapporten publiceras i ett inlägg på Twitter, där de många kommentarerna växlar från bestörtning till sarkastisk ironi. En person skriver:

Någon måste ha glömt att dela med 1000 ngn stans. Eller? Oavsett är det någon som vill att Europa skall gå under.

En annan skribent svarar:

Tror inte det. Nån som saknar markkänning, uppenbarligen. Hela Europa, inkl Lappland, skulle få en befolkningstäthet som Maltas.

Ytterligare en kommentar:

Någon som läst om Kalergi planen och Bilderbergs sammankomster? Svaret right by the hand. Googla och trevlig läsning!

Att hela rapporten är en akademisk skrivbordsprodukt och beräknad på ett tröskelvärde på 1000 lär inte göra människor mindre oroliga.

Källor:
Twitter-inlägg
EU-kommissionens rapport


  • Publicerad:
    2018-10-12 12:40