LÖGNPRESSEN. Just nu tycks det pågå en judisk-liberal desinformationskampanj om ”protester” på Kuba. Men tidningen Proletären har bland annat kunnat avslöja att de ”protestfilmer” som publicerats i bland annat Expressen är fejk.

Bilder från Miami som Expressen och Civil Rights Defenders påstår kommer från Kuba. Skärmbild: Expressen.se.

Det är den kommunistiska tidningen Proletären som avslöjat att filmklipp från påstådda protester mot Kubas regering som spritts av Bonniertidningar som Expressen och Dagens Nyheter är fejk.

I filmklippet som publicerats av Expressen ser man bland annat amerikanska flaggor, en man i en amerikansk militäruniform och en amerikansk stop-skylt. Dessutom ser man skylten till en restaurang, ”Versailles – cuban cuisine”, som ligger i Miami. Bilderna är alltså från tidigare demonstrationer i Miami, dit många USA.-lojala kubaner flyttade efter revolutionen 1959..

Klippet kommenteras också av en viss Erik Jennische från den judiska lobbygruppen ”Civil Rights Defenders”, känd för tidigare angrepp mot bland annat Nordiska motståndsrörelsen. Jennische presenteras som ”Kuba-expert” och är chef för den judiska lobbyorganisationens så kallade Latinamerikaprogram. Som sådan har han utmärkt sig som skarp kritiker mot alla latinamerikanska länder som inte går globalisternas ärenden, samtidigt som han bevisligen tidigare öppet ljugit om situationen på Kuba.

Proletären skriver om Civil Rights Defenders:

Denna organisation beskriver sig som ”oberoende” men finansieras också av Sida, Svenska Utrikesdepartementet och – mer anmärkningsvärt – National Endowment for Democracy, USA:s statliga byrå med syfte att stödja ”demokratirörelser” i andra länder. Andra finansiärer är liberala Open Society Foundation och Svenska postkodlotteriet(!).

Open Society Foundation är inte bara en liberal organisation, utan en mäktig judisk lobbygrupp som leds och finansieras av den judiske finansmannen George Soros, som är en av nyckelspelarna bakom västvärldens förstörelse med massinvandring och dekadens.

Kubaner stöder regeringen mot USA-lakejer
Även Bonniertidningen Dagens Nyheter har spridit fejkade filmklipp som påstås vara från Kuba, men som egentligen är från Uruguay.

DN:s påstådda Kubaprotester sker i ett kyligt klimat med Uruguay-flaggor i bakgrunden. Skärmbild: dn.se.

Proletären påpekar också att till och med vissa vänstertidningar, såsom det globalist-lojala ETC, har publicerat fejkade Kuba-bilder. Dessa bilder är dock verkligen från Kuba men föreställer demonstrationer till stöd för landets regering.

I verkligheten pågår vissa mindre protester på Kuba, som till stor del arrangeras av amerikanska intressen. Missnöjet beror på brist av livsmedel, långa köer, brist på medicin, nedstängningar och hanteringen av pandemin. De flesta kubaner tycks dock inte se ett amerikansk-globalistiskt system som ett alternativ och har alltså i kölvattnet av detta gått ut på gatorna för att visa sitt stöd för den socialistiska regeringen.

Kubaner som visar stöd för landets regering mot amerikansk-globalistisk subversiv verksamhet blir ”kubanska protester mot enpartistaten” hos ETC. Skärmbild: etc.se.

 


  • Publicerad:
    2021-07-20 20:00