JUDISK MAKT. Ökänd judisk makt-organisation har 36 nya objekt på sin lista över hatsymboler. Listan används för att förfölja icke-judar.

Bärare av vit makt, enligt ADL (vänster till höger): Ellen Karlsson (Frankie Fouganthin CC BY-SA 3.0); Angela Merkel (Marc Müller (CC BY 3.0); Ramona Rutledge (Matthew Rutledge CC BY 2.0); John (CC0).

Den judiska maktorganisationen Anti Defamation League (ADL) har lagt till 36 nya hatbrottssymboler på sin varumärkesskyddade lista över hat.

Förutom bland annat handtecknet för ”okej” ingår även att klippa sig i pottfrisyr.

— Hat anpassas alltid till den rådande miljön, därför anpassar vi [listan] regelbundet, säger chefen för ADL i New England, USA, och menar att listan utökas.

WBZ-TV i Boston, USA frågade folk på stan om de kände till de nya hatsymbolerna.

En kvinna kände redan till att handtecknet för ”okej” nu liksom ”hitlerhälsningar” också är att betrakta som en vit makt-gest.

— Den känner jag till. Jag har varit försiktig med att använda [handtecknet] och jag använder det inte. Jag vill inte kränka någon, sade en kvinna till tv-kanalen.

Men även pottfrisyrer är alltså enligt ADL också numera en hatbrottssymbol.

Att denna typ av frisyr finns med på listan beror enligt ADL på att Charlestonskytten Dylann Roof hade en sådan frisyr.

ADL säger att de använder sin hatsymbolslista när de utbildar lokala polisdistrikt för att hjälpa poliserna att lösa hatbrott.

Källa:
’OK’ hand gesture, bowl cut added to hate crime list


  • Publicerad:
    2019-10-10 14:30