JUDISK MAKT. Efter judiska påtryckningar har annonser för Pink Floyd-medgrundaren Roger Waters turné blivit bortplockade från en baseballturnering. Anledningen är Waters kritiska hållning till terrorstaten Israel.

Artisten Roger Waters, medgrundare av bandet Pink Floyd, har inför en turné i Nordamerika annonserat för att locka fans till spelningarna, bland annat hos baseballigan Major League Baseball.

Detta mottogs dock inte väl av judisk makt-rörelsen, då Waters har en kritisk hållning till terrorstaten Israel och dess övergrepp mot den palestinska befolkningen.

Organisationen B’nai B’rith vände sig direkt till baseballligan som valde att dra in annonserna. För att åstadkomma detta kallade den judiska organisationen Waters en ”uttalad antisemit” vars åsikter om Israel ”går utanför gränsen för sansad diskussion”.

Waters menar själv att han inte är en antisemit, men att han däremot har kritiska åsikter mot Israels ”rasistiska inrikes- och utrikespolitik” och anklagar den judiska lobbyn för att dra antisemitkortet mot alla som kritiserar Israel.

Källa:
Roger Waters ads banned by Major League Baseball after outcry from Jewish group


  • Publicerad:
    2020-02-08 23:00