UTRIKES Den London-baserade gruppen Campaign Against Antisemitism har gjort en hel dokumentär om Roger Waters. Dokumentären handlar om att peka ut Waters som antisemit och en dålig människa.

Pink Floyd-grundaren Roger Waters har länge attackerats för sin kritik mot Israel och sitt försvar av yttrandefriheten. De senaste åren har han också skapat stora kontroverser för att han förespråkat fred i Ukraina, vilket bland annat lett till att han fått konserter inställda.

Nu har den London-baserade judisk makt-gruppen Campaign Against Antisemitism (CAA) publicerat en ”dokumentär” kallad ”The Dark Side of Roger Warers” där Waters pekas ut som antisemit.

Man har bland annat intervjuat flera judar som tidigare arbetat med Roger Waters, som vittnar om hur han använt begrepp som ”smutsig jude” och ”det där är judemat, det vill jag inte ha”. Enligt ett vittne i filmen ska Waters ha hånat honom när han berättade att han hade ”förintelseöverlevare” i släkten.

Judisk makt-gruppen har också kommit över en rad e-postmeddelanden som musikern ska ha skickat. I ett meddelande föreslår Waters att han under en konsert ska kasta ut konfetti över publiken i form av hakkors, Davidsstjärnor och dollartecken.

Enligt Gideon Falter, som är verkställande chef för CAA, är dock Waters största ”brott” hans kritik mot sionismen. I dokumentären säger Falter att Waters ”jämfört israeler med nazister”, vilket enligt judisk makt-bossen är ”bland det mest sårande man kan säga till en jude”.

— Han har sagt att sionismen måste ”avlägsnats försiktigt”. Sionismen är judarnas befrielserörelse, det är en nödvändig efterfrågan av lika rättigheter för judar som för alla andra folk. I en värld där den absoluta majoriteten av judar ser sig som sionister, vad ska vi tro om denna tanke om att vi ska avlägsnas?, frågar sig Falter.

Se dokumentären: