CENSUREN. Youtube uppger nu att de tagit bort fem gånger så många filmer jämfört med samma period förra året. Mörkläggningen har skett på uppdrag av organisationen Anti-Defamation League, ADL.

Youtubes censur har hårdnat – har tagit bort fem gånger så många filmer. Skärmbild: Liberties.

Youtube har på order av den judiska organisationen Anti-Defamation League, ADL, ökat censuren på plattformen och meddelar nu att de tagit bort fem gånger så många av sina användares politiskt inkorrekta filmer jämfört med samma period förra året.

Det var i början av juni som det judiskägda företaget skärpte censuren mot politiskt inkorrekt material, så kallat ”hatspråk”, vilket man nu ser resultat av.

I absoluta tal innebär den åtstramade censuren att det yttrandefrihetsfientliga Youtube tagit bort 111.185 klipp och 17.818 kanaler samt rensat bort 538 miljoner kommentarer.

Man uppger sig särskilt inrikta sig på att mörklägga videor som ”förhärligar nazismen”. Enligt en rapport från den judiska frimurarorganisationen B’nai B’rith – som grundade ADL – så ska fem judiskkritiska youtubekanaler sammanlagt ha visat klipp 81 miljoner gånger.

I början av augusti stängdes den populära alternativa kanalen Swebb-tv utan föregående varning ner av Youtube. Kanalen som bedriver medborgarjournalistik hade kommit upp i över en miljon visningar och hundratusentals unika besökare i månaden.

— Jag är rätt säker på att det verkliga problemet inte är att vi begått något ”hatbrott”, utan att vi kritiserar de internationella intressen som har stor påverkan på våra politiker. Vi har nått ut till stora grupper och det är troligen detta som fått någon att reagera. Vi har satt fingret på några ömma punkter uppenbarligen, kommenterade då Mikael Willgert, grundare av den uppskattade kanalen.

Youtube tvingades dock öppna upp Swebb-tv:s kanal igen.

Källa:
Efter kritiken för radikalisering – fem gånger så många filmer borttagna från Youtube


  • Publicerad:
    2019-09-05 09:30