CENSUR. Facebook stramar nu åt reglerna för vad användarna får skriva om covid-19 och expanderar sin ”faktakontroll”. Syftet är att ”desinformation” ska bytas ut mot ”korrekt information”.

Facebooks judiske vd Mark Zuckerberg.

Att användare fritt får uttrycka sina tankar kring covid-19 på Facebook går inte för sig. Nu skärper den sociala plattformen reglerna för vad som får skrivas i ämnet.

I ett Facebook-inlägg förklarar Mark Zuckerberg vad som gäller och hur ”desinformation” kommer att ersättas av ”korrekt information”, både på Facebook och Instagram.

Sedan mars har man arbetat med att expandera sin ”faktakontroll” och utvidgat denna till mer än ett dussin nya länder med över 60 ”faktagranskande” partners som granskar innehållet på mer än 50 språk.

En ny informationsavdelning ”Get The Facts” kommer att lanseras, med artiklar som skrivs av så kallade ”oberoende faktagranskare”. Dessa artiklar ska sedan hamna i flödet hos de som tidigare engagerat sig i inlägg som tagits bort på grund av ”skadlig desinformation” och på så sätt förmå dessa användare att ta del av den ”korrekta informationen”.

Källa:
Facebook censurerar ”desinformation” om corona


  • Publicerad:
    2020-04-17 15:20