ANTIVIT CENSUR. Det judiskt ägda storföretaget Youtube har raderat ett flertal kända opinionsbildare som går emot systemmediernas politiska propaganda.

Jared Taylor, David Duke, Richard Spencer, Stefan Molyneux har bannlysts och raderats från Youtube. Foton hämtade från den judiska hat- och förföljelseorganisationen SPLC.

I en ny utrensningsvåg på Youtube har det judiskt ägda och styrda storbolaget rensat ut ett flertal populära och betydelsefulla motröster till systemmediernas propagandaorgan. Flera massmedier i USA specificerar att Youtube rensat ut vita människors kanaler, så kallad ”vit makt”.

Jared Taylor American Renaissance, David Duke, Richard Spencer och Stefan Molyneux har rensats bort från Youtube med motiveringen att de ägnar sig åt ”hatretorik”.

— Vi har strikta policyer som förbjuder hatpropaganda på Youtube och avslutar alla kanaler som upprepade gånger eller flagrant bryter mot dessa policyer, säger en talesman för Youtube till The Verge.

— Efter att ha uppdaterat våra riktlinjer för att bättre ta itu med förtryckande innehåll, såg vi en topp på 5 gånger fler videoborttagningar, och vi har avslutat över 25 000 kanaler för att de bryter mot våra policyer mot hatpropaganda, fortsätter talesmannen.

Det finns för tillfället inga rapporter om att motsvarande intressekanaler som sprider ”svart makt” eller ”judisk makt” har bannlysts, varför censuren verkar vara en Youtube-attack riktad mot endast vita människor och deras samtalsämnen, i linje med flera massmediers rapporter.

En del av de bortsopade Youtubekreatörerna har börjat skriva på Twitter och andra sociala medier om Youtubes utrensning av vita. Richard Spencer skriver på Twitter att han kommer att ”överklaga avstängningen” och han kallade utrensningen en ”systematisk, koordinerad aktion”.

Stefan Molyneux skriver på Twitter att Youtube precis har ”stängt det största filosofiska samtal som världen någonsin varit med om”. Tidigare i år bannlystes Molyneux från Mailchimp.

Marcus Follin – även känd som The Golden One – skriver på Telegram att det potentiellt goda som denna utrensning kan föra med sig, är att chanserna ökar för att en konkurrerande plattform till Youtube kan komma att växa sig större.


  • Publicerad:
    2020-06-30 01:15