UTRIKES. FN uttrycker i en tweet ”oro” över USA:s planer på att terrorstämpla Antifa. Globalistorganisationen är öppen med sitt stöd till ”Antifa och andra antifascistiska aktivister” och uppger sig värna om deras rättigheter. Kritiker av FN talar om ”en slöja som nu faller”.

FN:s slöja faller.

Den 31 maj beskrev USA:s justitieminister William Barr de upplopp, som rasat i USA på senare tid, som ”inhemsk terrorism”:

Med de upplopp som pågår i många av våra städer runt om i landet, har de fredliga och legitima protesterna kapats av våldsamma, radikala element. Grupper av utomstående radikaler och agitatorer utnyttjar situationen för att driva sin egna separata, våldsamma och extremistiska agenda.” inleder Barr uttalandet, som slutar med en anklagelse mot Antifa för att vara ”inhemska terrorister som kommer att behandlas därefter.

President Donald Trump gick samma dag ut med ett uttalande där han tillkännagav USA:s avsikt att terrorklassa Antifa.

I fredags offentliggjorde FN att USA:s intention att terrorklassa Antifaoroar” dem.

FN:s experter på mänskliga rättigheter uttrycker djup oro över ett uttalande nyligen från den amerikanska justitieministern som beskriver Antifa och andra antifascistiska aktivister som inhemska terrorister, och säger att det underminerar rätten till yttrandefrihet och fredlig mötesfrihet i landet

FN:s experter på mänskliga rättigheter känner alltså ”djup oro” över att USA:s president och justitieminister beskriver Antifa och andra ”antifascistiska” organisationer som inhemska terrorgrupper. Gruppernas verksamhet, som ofta består av våld och terror, finner man utgöra uttryck för yttrandefrihet.

I liberal press överlag försöker man emellertid måla upp en bild där Trumpadministrationen samt ”högerextremister” ger ”ett löst sammansatt nätverk med den goda avsikten att bekämpa fascism och försvara demokratin” – (man avser här Antifa) – skulden för våldshandlingar som det är oskyldigt till.

Samtidigt översvämmas sociala medier av videor som vittnar om Antifas våldshandlingar.

Många har vidare ställt frågan att om Antifa nu omfattar ”demokratiska ideal”, hur kan de då samarbeta så nära med en organisation – som beskriver sig vara uppbyggd avvältränade marxister” – vilket en av BLM:s grundare, Patrisse Cullors, stolt erkänner i en video som nu cirkulerar.

Klicka för att se Cullors på Twitter.

 


  • Publicerad:
    2020-06-21 09:40