UTRIKES. En man i Skottland lärde sin flickväns hund att reagera på kommandot ”gas the jews” och lärde även hunden att göra den romerska hälsningen. Mannen står nu åtalad för att ha spridit så kallad antisemitism och hat.

En man i Skottland laddade upp ett videoklipp på YouTube där han filmat sin flickväns hund som han både lärt att reagera på när han säger ”gas the jews” och att göra den romerska hälsningen när han uttalar ”sieg heil”.

Mannen har nu ställts inför rätta efter att han anklagats för att sprida material som skulle kunna ”orsaka rädsla och röra upp hat på religiösa grunder” efter att han lagt upp ett videoklipp som var ”antisemitiskt i grunden”.

Den 29-årige mannen som heter Mark Meechan säger att han ”inte alls är en rasist” utan att han gjorde detta för att irritera sin flickvän efter att hon tjatat om hur söt hennes hund är och att han då ville göra om hunden till det minst söta han kunde tänka på, vilket han hävdar är en ”nazist”. Under rättegången spelades även en video upp där Meechan bland annat sade följande:

Jag har flippat ut helt och hållet eftersom alla kommer tro att jag hatar judar nu,vilket jag inte alls gör. Jag har lite panik över det här. Ärligt talat så hatar jag inte någon. Hela syftet med detta var bara att irritera min flickvän.

Jag vill bara att alla ska veta att jag inte vill någon alls illa på gurnd av deras ras eller något annat, det är bara så här chockerande humor fungerar.

Rättegången har nu skjutits upp tills senare i år.

Videon som ledde till åtalet:

Källa:
Man who trained dog to make Nazi salute denies hate crime (VIDEO)


  • Publicerad:
    2017-08-03 20:00