JUDISK MAKT. Skotten Mark Meechan befinns skyldig till ”hatbrott” sedan han postat video med flickvännens hund göra ”Hitlerhälsningar” på YouTube.

YouTubepersonligheten kallad Count Dankula med egentligt namn Mark Meechan står åtalad för grovt hatbrott. Meechan har blivit känd utanför sin vanliga krets av följare på YouTube för den video från 2016 han har blivit åtalad för. Videon visar när Meechans flickvän Suzanne Kellys hund Buddha gör så kallade ”Hitlerhälsningar”. Detta är ett hatbrott som åklagaren har yrkat på fängelse för, en dom som efter dagens förhandlingar kan komma att verkställas.

Kelly har tidigare sagt att Buddha lyfter på tassen åt nästan vad som helst om han får något gott.

— Vi har lärt Buddha att lyfta tassen efter mat, som skinka eller ost. Mark har aldrig uttryck några antijudiska eller antisemitiska åsikter och han har alltid stött minoritetsgrupper, sade Kelly till Herald Scotland före rättegången.

Men enligt The Herald blev Kelly inte glad när hon första gången såg videon, som hon inte visste att Meechan tänkte spela in. Hon rapporteras av tidningen ha sagt att hon tyckte att Meechan hade förvandlat hennes söta hund till ”ett monster”. Kelly menade det dock inte bokstavligt, utan att han fått hennes hund att föreställa ett ”monster ur historien”. Men The Herald verkar vilja få det till att Meechan med sin antisemitism även plågar djur och fördärvar deras karaktär.

Före dagen i rättssalen sade Meechan:

— I två år nu har hela mitt liv satts i karantän. Jag har inte kunnat skaffa ett arbete, jag har blivit mordhotad av Antifa, av vänsterextremister. De kallar mig rasist och nazist. Sammanhanget [för det man anklagas för] spelar uppenbarligen ingen roll längre.

Medborgarjournalisten och organisatören Tommy Robinson har rapporterat från själva rättegången mot Meechan. Rätten fann Meechan skyldig till grovt kränkande hatbrott, säger Robinson. Egentligen skulle dom ha fallit idag, 20 mars, men domaren beslutade att släppa honom mot borgen och kalla till en ny rättegångsdag den 23 april.

Det handlar om strikt politiska domar och Meecham förklarar hur ett billigt skämt har tagits ur sitt sammanhang:

Vad de borde ha insett redan från början är hur löjlig hela denna sak är. De borde ha sagt, ’okay, han bara tramsar, eller han är en utmanande komiker’. Det finns berömda komiker som har gjort betydligt grövre saker än jag, som Frankie Boyle, och de blir inte arresterade. Det löjliga med den här saken är att [åtalet] gäller ett skämt, jag är YouTubare, jag gjorde videon på skämt… men några människor valde att feltolka det.

I väntan på domen skällde Meecham ut polisen och bolagsmassmedierna för att ha konspirerat mot honom i denna sak. Polisen bjöd in journalister för att fotografera och filma honom när han greps i sitt hem.

Förfarandet att skjuta upp domslutet utanför det planerade rättegångsschemat verkar i Storbritannien blir ett vanligare förfarande i just hatbrottsmål som behandlar ”antisemitiska” hatbrott. För ett par veckor sedan skulle rättegången mot trubaduren Alison Chabloz avslutas, vilken också förlängdes med ytterligare en rättegångsdag (totalt fyra mot en dags officiellt schemalagd rättegångsdag), även den till april.

Liknande åtal mot Jez Turner har också drabbats av oväntade förseningar och uppskjutna domar. Misstankar finns om att myndigheter och judiska lobbygrupper vill hålla liv i åtal mot ”antisemiter” så länge som möjligt för att målen ska få så mycket uppmärksamhet som möjligt. Detta för att maximera deras avskräckande effekt på andra ”antisemiter” som ännu inte har åtalats.

Om Meechan döms till fängelse, handlar det troligen om två månaders frihetsberövande.

Källa:
YouTuber ‘Count Dankula’ Found Guilty in ‘Sh*tposting’ Case by British Court


  • Publicerad:
    2018-03-21 06:00