STORBRITANNIEN. Enligt uppgift ska den brittiske islam- och invandringskritikern Tommy Robinson ha arresterats och dömts till 13 månaders fängelse inom en timme efter att ha agerat journalist vid en rättegång. Brittisk polis ska ha satt munkavel på landets media i ärendet och enligt hans sympatisörer är detta ”rena dödsdomen” för Robinson med tanke på den stora populationen muslimer i brittiska fängelser.

Många fruktar nu att den högljudde islamkritikern Tommy Robinson kommer att mördas av muslimer inom det brittiska fängelsesystemet.

Under gårdagen livestreamade den välkände brittiske invandringskritikern och counter-jihadisten Tommy Robinson utanför en pedofilrättegång i den engelska staden Leeds. Mitt i livesändningen ska polismän ha närmat sig Robinson och gripit honom med misstanke om motsvarande ”störande av allmän ordning”  och ”uppvigling” [”breach of the peace” och ”incitement”, reds. anm.].

— Detta är alltså yttrandefrihet? Hur kan jag ha uppviglat någon, jag har inte ens sagt ett ord? ska Robinson ha sagt, samtidigt som han ska ha vädjat till sina kamrater om att ordna en advokat när han fördes till en polisbuss och fraktades bort från platsen.

Robinson har sedan tidigare en villkorlig dom på sig för en liknande händelse, då han livestreamade i samband med en gruppvåldtäktsrättegång. Den gången dömdes han för ”domstolstrots” efter att ha försökt filma de misstänkta våldtäktsmännens ansikten.

— Detta handlar inte om yttrandefrihet eller pressfrihet. Ej eller handlar det om legitim journalistik eller politisk korrekthet. Det handlar om rättvisa och att säkerställa att en rättegång kan genomföras på ett rättvist och rättssäkert sätt, det handlar om att vara oskyldig tills motsatsen är bevisad. Det handlar om att skydda juryns integritet så att den kan fortsätta sitt arbete utan att bli skrämda eller påverkade av ansvarslöst och oriktigt ”rapporterande” om fallet, ska domaren ha sagt när hon förkunnade domen mot Robinson.

Enligt den counter-jihadistiska sajten Jihad Watch ska Robinson efter gårdagens gripande inom en timme ha ställts inför en domstol och befunnits skyldig till brotten han åtalades för. Straffet ska ha blivit 13 månaders fängelse, men enligt Jihad Watch är det svårt att få ut någon relevant information då de menar att polisen satt ”munkavel” på den brittiska pressen i ärendet.

På sociala medier diskuteras dock domen flitigt, och enligt Robinsons sympatisörer är detta att likställa med en dödsdom med tanke på den stora andelen muslimer i det brittiska fängelsesystemet som gärna skulle ”expediera Robinson till jahannam” [”helvetet” inom islam, reds. anm].

Sionisten Robinson var med och grundade English Defence League (EDL) 2009 och är ett stort namn inom den counter-jihadistiska rörelsen. Enligt ”brittisk” media ska han idag har närmat sig gruppen Generation Identity, vars ledare har inreseförbud till Storbritannien.

Källor:
Tommy Robinson arrested for ’breaching the peace’ outside court during grooming trial
Arrested, tried, and sentenced within an hour: Tommy Robinson gets 13 months for livestreaming outside courthouse
’I’ve done nothing’ Moment English Defence League founder Tommy Robinson was arrested while filming outside grooming trial


  • Publicerad:
    2018-05-26 07:00