JUDISK MAKT. Ett offentligt tal Jez Turner höll 2015 i London leder nu till ett års fängelse för ”antisemitiskt hat”.

Den före detta brittiske soldaten Jez Turner som är en av frontpersonerna för London Forum har befunnits skyldig till antisemitism och ska därför sitta i fängelse i 12 månader.

Det var vid en tilldragelse i juli 2015 utanför Downing Street, där Storbritanniens premiärminister har sin tjänstebostad, som Turner höll ett offentligt tal där han beskrev att judarna var ansvariga för båda världskrigen under 1900-talet. Han uppmanade också åhörarna att de tillsammans skulle ”befria England från den judiska kontrollen. Vi ska befria detta land. Lyssna, soldater, lyssna på mig. Det är dags att befria vårt land”, sade Turner i sitt tal.

Efter anmälan avböjde Brittiska statsåklagaren (CPS) att åtala Turner för talet, men ändrade sig efter påtryckningar från den judiska lobbyorganisationen Campaign Against Antisemitism (CAA). Åtalet mot Turner innebar att han för sin antisemitism kunde dömas till maxstraffet sju års fängelse. I dagarna blev det klart att straffet sattes till ett års fängelse.

London Forum har under senare år blivit en allt livligare diskussionsplattform för talare som inte är välkomna i etablissemangets lokaler. Oftast pekas London Forum ut som en ”fascistisk” eller ”nynazistisk” organisation, men det stämmer inte. Många talare tillhör bara alternativa åsiktsläger i många frågor, dock sällan med uttalade vänsterpolitiska åsikter. Allt från homosexuella alternativhögerkändisar till en av privatspanarna efter Palmemordet har talat på forumet. Däremot är forumet en privat sammanslutning för att minska risken för attentat och att störande lakejer för regeringsmakten eller judisk makt ska hindra de annars fria samtalen.

Trots det infiltrerades London Forum under ett års tid av Patrik Hermansson från Expo via hatorganisationen Hope Not Hate, efter det att London Forums organisatör Stead Steadman antagit honom som medlem. Infiltrationen ledde till en lång rad uthängningar och trakasserier av brittiska medborgare, utförda av så kallade antifascister, den judiska pressen och judiska lobbygrupper som driver både privata och offentliga åtal mot oliktänkande, som till exempel i det pågående och långt utdragna privat initierade målet mot den brittiska musikunderhållaren Alison Chabloz.

Källor:
The figurehead of the London Forum, the most important racist discussion network in the UK, was today convicted of incitement to racial hatred for an 2015 antisemitic speech
Han infiltrerade alt-right-rörelsen – mötte rasismen och hatet inifrån


  • Publicerad:
    2018-05-17 18:00