REPRESSION. Progressiva åklagare i USA som prioriterar oviktiga ”hatbrott” framför brutala våldsbrott skapar problem.

Videoskärmbild: Kerry Leidich/Youtube.

Paret Nichole Anderson och David Nelson som i Kaliforniska Martinez den 4 juli med svart färg försökte försköna en gatumålning bestående av gul text med orden ”black lives matter”, åtalas nu för fantasibrottet hatbrott, samt två andra förseelser.

Anderson och Nelson var rejält trötta på Black lives matter-propagandan och när staden Martinez sanktionerade en gatumålning utanför Wakefield Taylor-tingshuset med det starkt politiserade budskapet, tyckte de att det hade gått för långt. De bestämde sig därför för att måla över texten med svart färg.

Tilltaget spelades in med mobilkamera och blev ett ”viralt” klipp på Youtube.

Åtalen mot Anderson och Nelson – som identifierats efter att polisen bett allmänheten om hjälp att ange dem – drivs av den afrikanska statsåklagaren Diane Becton. RT News  beskriver henne som ”kontroversiell”.

Diane Becton (CC0)

Becton valdes till sin post 2017, trots att det hade avslöjats att hon hade plagierat stora delar av sin ansökan, och inte hade någon tidigare erfarenhet av att arbeta som åklagare.

Hennes kampanj för att bli vald finansierades med över en kvarts miljon dollar av den judiske mångmiljardären George Soros, som också finansierar Black Lives Matter (BLM) -rörelsen.

Soros å sin sida är helt öppen med att han vill att ”progressiva” och ”rasifierade” åklagare ska utses över hela USA.

Åtalet mot det vita paret kan leda till ett års fängelse och böter. De anklagas för ”brott mot medborgerliga rättigheter”, vandalism och ”innehav av verktyg avsedda att vandalisera eller måla graffiti”, för att de använde en vacker svart färg som annars borde ha kunnat falla den afrikanska åklagaren i smaken.

Istället hyllade Becton i ett uttalande den våldsamma BLM-rörelsen som ”en viktig medborgarrättsrörelse som förtjänar hela vår uppmärksamhet” och underströk att ”vi måste ta itu med roten och bieffekterna av vårt samhälles systematiska rasism”.

RT News påpekar att allt fler progressiva åklagare numera kritiseras eftersom de inte kan hantera den kraftigt ökande verkliga brottsligheten i USA, utan fokuserar sig på oviktiga ”hatbrott” och andra ”yttrandefrihetsbrott”.

I måndags beslutade den demokratiske åklagaren Cyrus Vance i New York det att den vita kvinnan Amy Cooper ska åtalas för falsk polisrapportering av en afrikan som var ute och fågelskådade. Cooper hävdade när hon ringde SOS Alarm att mannen som försökte locka bort hennes okopplade hund med godis attackerade henne, när han sade till henne att hålla sin hund kopplad.

— Jag uppmuntra alla som har varit föremål för falsk rapportering att kontakta oss. Vi är starkt engagerade i att hålla förövare av sånt här beteende ansvariga för sina handlingar [med omotiverade polisanmälningar].

Vace har fått motta stark kritik för att bry sig om sådana småsaker när våldet i New York nu flerfaldigas och nu upplever våld som inte beskådats på flera årtionden.

Rättegången mot Amy Cooper ska hållas 14 oktober. Under tiden har hon blivit arbetslös eftersom hennes arbetsgivare ”inte accepterar rasism”: I sin polisanmälan kallade Cooper den afrikanske fågelskådaren för ”afro-amerikan”.

Datumet för rättegången mot Nichole Anderson och David Nelson är inte fastställt. Under tiden vaktas gatumålningen som paret försökte försköna, av personer från grannskapet så att inte BLM-målningen ska ”vandaliseras” igen. Samtidigt vandaliseras och rivs egenmäktigt statyer föreställande vit kultur på flera platser över hela USA. Detta görs i regel av afrikaner, latinos och vänsterextrema vita självhatare. Det är mycket sparsamt med rapporter gällande eventuella påföljder för sådan vandalism.


  • Publicerad:
    2020-07-08 19:00