ANTIVIT PROPAGANDA. Londons pakistanske borgmästare Sadiq Khan utlovar nu en kulturrevolution i staden. Historiska ”olämpliga” minnesmärken ska rensas bort medan nya som hyllar etniska minoriteter och sexuella avvikelser ska tillkomma.

Den pakistanske borgmästaren Sadiq Khan utlovar en kulturrevolution i London där etniska minoriteter och sexuella avvikelser ska hyllas. Skärmbild: Youtube.

Nu lovar Londons pakistanske borgmästare Sadiq Khan att en kulturrevolution ska genomföras i staden.

Redan tidigare lovade Kahn, som stämplats som den värste borgmästaren genom tiderna, att riva statyer som föreställer historiska kända brittiska personer och att rensa bort gatunamn, minnesskyltar och annat som påminner om de delar ur historien som idag anses olämpliga och som ska raderas från det offentliga rummet.

Den antivite borgmästaren har även utlovat att historiska monument som tas bort ska ersättas med nya – som hyllar etniska minoriteter och sexuella avvikelser.

I stadsdelen Hackney ska under den nya högtidsdagen ”Windrush-dagen” invigas två stora skulpturer. (”Windrush-dagen” är sedan 2018 en ny högtidsdag för att fira massinvasionen som inleddes till Storbritannien tre år efter andra världskrigets slut.)

De båda skulpturerna är utformade som två afrikanska män med platta näsor och överdimensionerade läppar, ett utseende som i ett annat sammanhang kanske skulle ansetts som karikatyrliknande.

Avsikten är inte att framställa två framstående personer utan enbart att framhålla det ”rasliga uttrycket” – vilket kan tyckas vara konstigt med tanke på vetenskapen idag framhåller att det inte finns människoraser och att ”försök till identifiering av rasskillnader mellan människor är ovetenskapligt”.

Skulpturerna ska hylla massinvandringen och är enligt den lokale vänsterliberale borgmästaren Philip Glanville en ”tidig första avbetalning för att korrigera felaktigheter och en möjlighet att få se en större mångfald av människor representerade i den offentliga sfären”.

Det ska också resas en tredje afrikansk staty i London, över en svart person vid namn Stephen Lawrence som mördades av en vit person för trettio år sedan.

I London ska även byggas ett ”nationellt museum över slaveri” med avsikten att skuldbelägga de vita britterna och därigenom ”bekämpa rasismen”.


  • Publicerad:
    2020-06-23 18:40