Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Pakistaniern Sadiq Kahn stämplad som Londons värsta borgmästare någonsin

Av Redaktionen, 2020-06-10
redaktionen@nordfront.se

ANTIVIT RASISM. Britter sörjer att Londons pakistanske borgmästare Sadiq Kahn river statyer föreställande historiska brittiska personligheter.

Värsta borgmästaren i Londons historia: Pakistaniern Sadiq Kahn. Skärmavbild: Youtube.

Nordfront rapporterade att Londons borgmästare, pakistaniern Sadiq Khan, har meddelat att gatunamn, minnesskyltar och statyer från slavhandlare och andra idag kontroversiella personer ska tas bort. Detta för att ”bättre reflektera huvudstadens mångfald”, enligt The Guardian.

Henrik PalmgrenRed Ice twittrar att ”Detta händer när en civilisation har fallit”.

Bitter sörjer den främmande borgmästarens förstörare av engelsk historia och engelska värden, och får medhåll av en del rasfrämlingar.

En kritisk rasfrämling som kallade sig Rajith släpptes fram i Mike Grahams program TalkRADIO och sade att borgmästare Kahn försöker förstöra Englands och Londons huvudstads historia.

— London är en av världens äldsta städer och han försöker förstöra Londons historia.

Graham höll med inringare och påpekade att borgmästaren inte äger Londons arv.

— Det handlar om lager på lager av historia som byggts upp under århundraden. Vi har fortfarande dessa underbara historiska platser och så vill denne man förstöra det, sade Rajith med agiterad röst.

— Han är den värsta borgmästare vi någonsin har haft.

Mike Graham, talkRADIO. Skärmbild.

Rajith undrar klagande hur länge de måste stå ut med den här politiken, och Graham höll med:

— Det är sant, någon påpekade också för mig att London inte bara tillhör Londonborna, det är Storbritanniens huvudstad, föll Graham in.

— Det är vår huvudstad och den ska vara så representativ som möjligt, inte bara för dem som röstar på borgmästaren. Borgmästaren sitter bara där i fyra eller åtta år, som dess förvaltare. Han äger inte London och han äger inte denna stads historia, sade Graham.

— Jag håller helt och hållet med, sade Rajith, som också beklagar att Sadiq Kahns konkurrenter om borgmästarposten drog tillbaka sina kandidaturer.

Men den konservative kandidaten till nästa års borgmästarval, Shaun Bailey, säger till Daily Express att han har två ”vapen” mot Sadiq Kahn:

— För det första är detta inte en partipolitisk fråga för mig, detta handlar om att appellera till Londonbor som måste arbeta för att överleva. De allra största delen av Londonborna arbetar så hårt bara för att kunna överleva, min politik handlar om att göra den resan genom livet lite enklare, tryggare och mer angenäm, säger Bailey.

— Den andra saken är Sadiq Kahn, hans meriter är bedrövliga, det är en enkel sanning.

Vad dessa vapen konkret utgör i kampen för britternas London är otydligt.

Misstrogna britter på Twitter har kommenterat att Shaun Baileys främsta vapen är att han är afrikan, vilket är politiskt gångbart – i synnerhet i London som har ungefär lika stor andel rasfrämlingar som Malmö har. Men främst har han kritiserats för att vara islamofob, antifeminist och ”kvinnohatare”.

Bailey anses dock ha mycket små chanser att utmana Khan om borgmästarposten, trots att han är afrikan. Han har nu bara runt tjugo procents väljarstöd och sponsorer drar tillbaka sitt ekonomiska stöd.

— Han är en trevlig kille, men har inte det som krävs, säger en sponsor.


  • Publicerad:
    2020-06-10 10:00